Nevpouštěj les dovnitř
O knize Nevpouštěj les dovnitř
Andrew by pro Thomase udělal cokoliv. Možná i zabíjel. Andrew Perrault nachází útočiště ve spletitých pohádkových příbězích, které píše pro jediného člověka na světě, jenž ho dokáže vrátit do reality — Thomase Rye, chlapce s rukama věčně umazanýma od inkoustu. Zatímco Andrew se rád ztrácí ve slovech, Thomas tráví volný čas kreslením. Po návratu do školy se ale s Thomasem děje něco podivného. Jeho násilničtí rodiče, s nimiž neměl dobrý vztah, záhadně zmizeli. Thomas o podivných událostech zarytě mlčí, a kdykoli se ho Andrew pokusí něco zeptat, uzavře se ještě víc do sebe. Vyjde najevo, že Thomasovy kresby nejspíš ožily a zabíjejí každého, kdo jim zkříží cestu. Chlapci chtějí zabránit dalším obětem, a tak každou noc s příšerami tajně bojují. Jenže jak roste jejich vzájemná posedlost, sílí i moc příšer a Andrew se začíná obávat, že jediný způsob, jak je zastavit, by mohlo být zničení jejich stvořitele…... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Toto temné fantasy zaujme čtenáře svým jazykem a atmosférou. Autorka mistrně pracuje s emocemi a tajemstvím. Příběh se zaměřuje na dva chlapce, jejichž vztah je komplikovaný a plný vnitřních bojů. Čtenáři oceňují, jak se příběh postupně odhaluje a nutí je přemýšlet o jeho významu. Kniha je plná metafor a nejednoznačností, což ji činí fascinující, ale zároveň náročnou na interpretaci. Někteří čtenáři se v příběhu ztrácejí, jiní jej považují za silný zážitek, který zanechává hluboký dojem. Více v komentářích.
Komu by se kniha Nevpouštěj les dovnitř mohla líbit?
- Čtenáři milující temné fantasy
- Fanoušci psychologických hororů
- Milovníci příběhů s hlubokými emocemi
- Čtenáři hledající metaforické vyprávění
Kniha Nevpouštěj les dovnitř v seznamech uživatelů
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 6x |
| v Přečtených | 196x |
| ve Čtenářské výzvě | 18x |
| v Doporučených | 17x |
| v Mé knihovně | 111x |
| v Chystám se číst | 167x |
| v Chci si koupit | 55x |
| v dalších seznamech | 5x |
„V ten den, kdy si vyřízl srdce, necítil žádnou bolest.“
„,,Bojím se, že mě jednou budeš nenávidět. Rozřízneš mě a na místě, kde by mělo být srdce, najdeš hnijící zahradu."“
všech 6 citátů najdete u autoraSouvisející novinka - Nevpouštěj les dovnitř
Stržená proudem a další knižní novinky (26. týden)
22.06.2025
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
horory střední školy příšery, monstra, nestvůry pro dospívající mládež (young adult) LGBT+, queerC. G. Drews také napsal(a)
| 2019 | Tisíc dokonalých tónů |
| 2025 | Nevpouštěj les dovnitř |