Nevěsta přehled

Ali Hazelwood

Nevěsta série

1. díl >

Misery, jediná dcera nejmocnějšího vampýrského radního na jihozápadě, je povolána z anonymního života mezi lidmi, aby jako nevěsta stvrdila historické příměří s vlkodlaky. Lowe vládne smečce s absolutní autoritou, ale ne bez rozumu a citu. I přes zalíbení Misery ani za nic nevěří a bedlivě ji sleduje. Její důvody, proč se sňatkem souhlasila, ale nemají nic společného s politikou nebo spojenectvím. Přišla si pro to, co jí patří a obětuje pro to cokoli! I kdyby měla žít nadosmrti sama s vlkem...... celý text

Literatura světová Pro ženy Fantasy
Vydáno: ekniha 2024 , Laser (Laser-books)
Originální název: Bride, 2024

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha "Nevěsta" od Ali Hazelwood je fascinující příběh o upírce Misery a vlkodlakovi Loweovi. Jejich domluvené manželství má za cíl zajistit mír mezi lidmi a nadpřirozenými bytostmi. Misery, která žila mezi lidmi, se musí vyrovnat s novou rolí a nečekanými city. Vztah mezi hlavními postavami je plný humoru a napětí, což čtenáře vtahuje do děje. Kniha je napsaná lehkým stylem, který osloví široké publikum a nabízí nejen romantiku, ale i detektivní prvky. Příběh je zábavný a čtivý, což z něj činí ideální oddechovku pro milovníky fantasy. Více v komentářích.

Komu by se kniha Nevěsta mohla líbit?

• Fanoušci romantických fantasy příběhů
  • Čtenáři hledající oddechové čtení
  • Milovníci humoru a vtipných dialogů
  • Ti, kdo mají rádi příběhy s nadpřirozenými bytostmi
  • Čtenáři, kteří ocení silné charaktery

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nevěsta. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

koruna_z_knih
předevčírem

(SPOILER) Moje první setkání s Ali Hazelwood! Ali přišla s novinkou, která je odklonem od jejích klasických vědeckých romancí. Nevěsta mě nalákala svou anotací a já se tak těšila na její vydání v českém jazyce. A přestože jsem ji četla již začátkem tohoto roku, rozhodla jsem se o ní napsat i dalším čtenářům.

Hlavní hrdinkou je Misery, upírka, kterou jsem si okamžitě oblíbila. Je chytrá, odvážná a navzdory nelehké situaci si zachovává svůj důvtip i hrdost. Aby pomohla nastolit křehký mír mezi upíry a vlkodlaky, vdá se za vlkodlaka, alfu Lowea, kterého poprvé pozná až před oltářem. Rozjíždí se tak kolotoč intrik, napětí a postupný vývoj vztahu mezi hlavní dvojicí. A aby toho nebylo málo, Misery pátrá po tajemství a své ztracené přítelkyni Sereně.

Svět, ve kterém se příběh odehrává, je temný, ale fascinující. Hazelwood krásně kombinuje romantiku s fantasy prvky, aniž by příběh působil přepláceně. Styl psaní je lehký, čtivý a zábavný. Jde přesně o ten typ knihy, který dáte na jeden zátah.
Já sama ji zvládla za dva večery!

Vztah Misery s Lowem je ten typ romantického napětí, který vás nutí otáčet stránku za stránkou – od nedůvěry k respektu, od jisker k opravdovému citu. Přestože se mezi nimi jedná o domluvené manželství, autorka skvěle zvládla budování chemie mezi postavami, takže jejich dynamika působí přirozeně a uvěřitelně.

Pokud hledáte příjemnou jednohubku na večer s nádechem fantasy a romantiky, politických intrik a dobře napsaných postav, je Nevěsta skvělá volba. Za mě mohu víc než jen doporučit!