Nerozlučné přehled

Simone de Beauvoir

přehled

Teprve po 66 letech od svého napsání se dočkala vydání autobiografická novela z pera slavné představitelky existencialismu a feminismu ve francouzské literatuře, Simone de Beauvoir. Autorka svůj příběh považovala za příliš „intimní“, než aby jej publikovala. Vypráví v něm o hlubokém přátelství dvou dívek, které sdílejí dramata svých prvních milostných vzplanutí, ale spojuje je i odpor ke společenským konvencím a tradiční ženské roli v životě. Kniha přichází ke čtenářům s předmluvou adoptivní dcery autorky Sylvie Le Bon de Beauvoir a rovněž s množstvím autentických fotografií.... celý text

Literatura světová Novely
Vydáno: 2021 , Odeon
Originální název: Les Inséparables, 2020

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha "Nerozlučné" od Simone de Beauvoir je emotivním vyprávěním o přátelství dvou žen. Čtenáři oceňují hloubku citů a silné prožitky, které příběh přináší. Někteří čtenáři byli ohromeni krásou a křehkostí vyprávění, zatímco jiní vyjádřili zklamání z pomalejšího tempa. Celkově však kniha zanechává silný dojem a vyvolává zamyšlení nad společenskými normami a osobními vztahy. Více v komentářích.

Komu by se kniha Nerozlučné mohla líbit?

• Milovníci autobiografických příběhů
  • Čtenáři, kteří hledají hloubku emocí
  • Fanoušci francouzské literatury
  • Ti, kdo se zajímají o ženské přátelství

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nerozlučné. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

pepap
11.03.2026

Ženami se nerodíme, ženami se stáváme

Těžkosti utváření osobnosti, když jste dívka. Obzvlášť, jste-li dívka na počátku 20. století. Vaše životní plány a hodnoty jsou plně podřízeny tomu, co od vás očekává společnost prostřednictvím rodičů a učitelů. Bez zamyšlení se tímto směrem, tak, jak to dělala Simone de Beauvoir, se nic nezmění. Díky, paní Beauvoir.
Poslouchal jsem jako audio.

všech 33 komentářů

Související novinky - Nerozlučné (2)

Knižní novinky (36. týden)

05.09.2021

Knižní novinky (23. týden)

06.06.2021

"Unavuje mě být dítě," řekla náhle. "Nepřipadá vám to nekonečné? "

V katechizmu nás učí, že máme ctít své tělo. Takže prodat se v manželství je stejně špatné jako mimo něj.

Kniha Nerozlučné v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně136x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi