Neklidný hrob přehled

Kateřina Šardická

Kdo říká, že smrt nelze vyléčit? Píše se rok 1887 a Anselm Godwin studuje medicínu na univerzitě v Glasgow. Pokud zrovna se svými spolužáky nepřihlíží drastickým operacím nebo pitvám, tráví všechen čas ponořený do knih. Lékařem se měl původně stát jeho starší bratr Ezra, který však před rokem tragicky zemřel. Anselm před zármutkem utekl co nejdál a převzal bratrovo místo. Teď se ale musí vrátit domů na sever na Skotskou vysočinu a čelit svým démonům. Ada Selwynová pracuje jako hrobnice. Přes den vede s otcem pohřební službu, po nocích si přivydělává vykrádáním hrobů a prodáváním těl. Nelegální aktivity se jí však krutě vymstí a Adě hrozí, že přijde o všechno. Když se cesty Anselma a Ady zkříží, stanou se z nich nečekaní spojenci. Anselm je přesvědčený, že dokáže přelstít samotnou smrt a mrtvého Ezru přivést zpátky k životu. A Ada je jediná, kdo mu může pomoct. Společně se vydají do zapomenutých míst v tajemném údolí, kde je lékařské vzdělání ani víra neochrání před tím, co mělo raději zůstat pohřbeno opravdu hluboko.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neklidný hrob. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Macula
02.12.2025

Už od první stránky vás vtáhne ponurá atmosféra Glasgow - konkrétně Glasgowské univerzity v roce 1887, kde společně s Anselmem pozorujeme lékařské metody používané v tehdejší době.

Hned na úvod musím vyzdvihnout autorčin barvitý a nápaditý styl psaní, díky kterému máte od první stránky pocit, že jste součástí příběhu. Nudit se nebudete ani na jedné z 500 stran a to je co říct.

Atmosféra ponurého hřbitova, vykradači hrobů a obchod s mrtvými, propast mezi životem bohatých a chudých, kočovníci, kteří pořádají seance a umí se spojit s mrtvými. Àite Tathaidh. To vše vás donutí se do příběhu ponořit tolik, že z něj nebudete chtít vylézt.

Všechny postavy byly naprosto bravurně napsané a jejich různorodost byl perfektní. Ke všem jsem si hned našla nějaký vztah, ať už pozitivní, nebo negativní. Ada mi jako hlavní hrdinka neskutečně sedla, její chladné logické přemýšlení, odhodlání, ta její víra v lepší život nás provedou celou knihou. Ada byla fakt skvělá.

Anselm potřeboval ještě hodně dozrát, v knize k tomu dostane svůj prostor a sledovat jeho vývoj bylo zajímavé. Neskutečně mě bavila i Drina a Ethel, ty tomu daly říz, to správný temno, tu špetku magie a tajemna. Belzebuba jsem milovala od první chvíle. Odhalení skutečného předáka mi vyrazilo dech.

Mám pocit, že všechny své dojmy z knihy ani nezvládnu shrnout, protože bych musela vychválit snad každý nápad, co v knize byl. @kat.sardicka skloubila prvky fantasy, gotického románu a jako celek to fungovalo prostě skvěle. Neklidný hrob měl všechno co od knihy potřebujete dostat a patří mu za to 5/5

všech 11 komentářů

Související novinky - Neklidný hrob (1)

V kopřivách, Koruna vládce démonů a další knižní novinky (46. týden)

09.11.2025

Kniha Neklidný hrob v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně74x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi