Nejsme tady pro zábavu přehled

Nejsme tady pro zábavu
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538321/bmid_nejsme-tady-pro-zabavu.jpg 4 20 20

Stárnoucí rozvedený spisovatel Knut nikdy nenavázal na velkolepý úspěch románu, který napsal před dvaceti lety. Ve svém posledním literárním pokusu se snažil zohlednit kritické připomínky recenzentů, že píše výhradně o příslušnících privilegované bílé střední vrstvy, jeho redaktor však text zamítl jako nepoužitelný a kniha nikdy nevyšla. Nyní Knut dostává pozvání na největší norský literární festival do Lillehammeru, kde se má zúčastnit panelové diskuse s názvem „Nevěra v životě a v literatuře“. Je sice pouhý záskok za někoho, kdo na poslední chvíli odřekl účast, ale což. Na cestu s sebou bere svého jediného kamaráda, homosexuála Franka, a svůj pobyt v Lillehammeru hodlá využít na maximum. Koneckonců je to pro něj jistá šance vrátit se do světla reflektorů. A přestože se debata poněkud zvrhne, získá Knut díky ní šanci začít nanovo. Nina Lykke si v této knize bere na paškál prostředí, v němž je dovoleno vše – pokud se tedy člověk drží pravidel. Vždyť tady taky nejsme pro zábavu.... celý text

Vydáno: , Kontrast

Vi er ikke her for a ha det morsomt, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nejsme tady pro zábavu. Přihlašte se a napište ho.

Dani25
12.01.2025 5 z 5

Spočiatku som uvažovala, že knihu odložím, ale nakoniec som rada, že som to neurobila. Príbeh staršieho spisovateľa ma bavil, prelínanie súčasnosti a premýšľania nad minulosťou a nad súčasným vnímaním sveta.

vlkcz
19.12.2024 2.5 z 5

Nevím. Asi to není špatné, ale mě tahle knížka prostě nesedla. Možná jsem čekal něco jiného, našel jsem i pár pasáží, které mě zaujaly, ale jako celek mě to nezaujalo. V podstatě všechny postavy jsou na ránu, ta hlavní asi nejvíc, a to i přesto, že jsem jí dobře rozuměl a svým způsobem i chápal. Často se mi vybavovaly Podivuhodné příhody Ingrid Winterové, které taky napsala Norka a které na mě působily stejně. Rozháraně a chytající moc zajíců najednou.

freejazz
24.11.2024 5 z 5

fakt dobre som sa zabavil. bublina, v ktorej sa pohybuje spisovateľská háveď je asi všade na svete rovnaká. a nastaviť jej zrkadlo, ktoré nie je krivé, je dosť odvaha.
a áno, realita je nudná a nečitateľná, preto majú stále úspech vykladači reality. hoci nemajú pravdu, ubližujú a správajú sa ako rozmaznané decká. davy to milujú, lebo realita je nuda.
výborné oddychové čítanie s celkom trefnými postrehmi a zmysluplnými myšlienkami.

Pozlacená, Všemi smysly a další knižní novinky (30. týden)

21.07.2024

Pohřbení andělé, Závěj a další knižní novinky (44. týden)

29.10.2023

Kniha Nejsme tady pro zábavu v seznamech

v Mé knihovně36x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)

Nina Lykke
norská, 1965