Nebreč, Lucie přehled

Stanislav Rudolf

Známý autor dívčích románů vypráví o senzitivní patnáctileté Lucii, která se nechá natolik ztrémovat, že propadne při zkoušce na gymnáziu, i když v deváté třídě patřila mezi nejlepší žáky. Stane se pak hospodyňkou v domácnosti svých rodičů a chůvou malého synovce. Své postavení bez perspektivy nese velmi těžce, ztrácí kontakt s přítelkyněmi, i chlapce Petra, svůj tajný idol. Ale v závěru knihy je i řešení v jejím mladém životě. Nachází odvahu znovu se pokusit o studia, bez zahořklosti obnovuje kontakt s přítelkyněmi a sbližuje se se svým obdivovatelem Zdeňkem. Zbavuje se pocitu vyřazené a poznamenané. Roční zkušenosti, kdy se od ní vyžadovala odpovědnost jako od dospělé uspíší patrně její zmoudření. 22-017-77... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha od Stanislava Rudolfa vyvolává silné vzpomínky na mládí a dospívání. Mnozí čtenáři ji považují za oblíbenou součást svého dětství. I po letech se k ní rádi vracejí a nacházejí v ní nostalgii a příjemné vzpomínky. Někteří však vyjadřují zklamání z odlišného pohledu na příběh v dospělosti, kdy se mění vnímání postav a situací. Více v komentářích.

Komu by se kniha Nebreč, Lucie mohla líbit?

• Čtenáři, kteří prožili své mládí v 70. letech
  • Milovníci nostalgických příběhů
  • Fanoušci dívčích románů
  • Ti, kdo hledají příběhy o dospívání
  • Čtenáři, co ocení humor a lehkost vyprávění

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nebreč, Lucie. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Lena79
06.04.2025

Při čtení se mi neustále drala na mysl paní Hadrbolcová v roli maminky (asi reflex z filmových Kopretin).
Kniha se mi celkem líbila.

všech 47 komentářů

Související novinky - Nebreč, Lucie (0)

Kniha Nebreč, Lucie v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně144x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi