Nebeské komando přehled
„Kam jsem přišel, tam jsem byl doma.“ Leitmotiv život - ní filozofie hlavního hrdiny prostupuje celým dějem románu o životě Gustava Lindemanna. Ztráta matky malého Gustu citově poznamená. Nevlastní otec se k chlapci sice chová hezky, ale macecha řeší jeho vzpouru jen bitím a nadávkami. Slovo parchant pochopí Gusta až později. Utíká z domu, toulá se, a proto ho pošlou do Moravského Krumlova do ochranovny. Zde prožívá paradoxně nejhezčí roky svého života. Po skončení učňovských let ho německá policie přivede k odvodu, kde Gustav zjistí, že ho poručník přihlásil po otcově smrti k německé národnosti...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nebeské komando. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 24 komentářůSouvisející novinky - Nebeské komando (1)
Knižní novinky (6. týden)
03.02.2019
Kniha Nebeské komando v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 1x |
| v Přečtených | 65x |
| ve Čtenářské výzvě | 11x |
| v Doporučených | 2x |
| v Mé knihovně | 66x |
| v Chystám se číst | 26x |
| v Chci si koupit | 6x |
| v dalších seznamech | 2x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
druhá světová válka (1939–1945) námořnictvo československý zahraniční odboj sudetští Němci partyzáni Češi a Němci české rományAnna Strnadová také napsal(a)
| 2023 | Volyňská rapsodie |
| 2019 | Maxl žhář |
| 2021 | … stačilo jen říct Jáchymov |
| 2019 | Nebeské komando |
| 2024 | Život na pavoučím vlákně |

92 %
69 %

Nebeské komando
Zajímavý osud kluka ze Sudet, kterého válka zavlekla na německou minolovku, odtud mezi francouzské partyzány, do Anglie a nakonec s americkou armádou do osvobozeného Československa. Příběh má být podle skutečnosti. Je to skoro až neuvěřitelné. I přes to všechno mě knížka zcela nevtáhla, klouzalo to tak nějak po povrchu.
Škoda, že není nějaký doslov o skutečném Gustovi.