Nažluto přehled

Rebecca F. Kuang

Darovanému koni na zuby nehleď. A kradenému už vůbec ne. Spisovatelce Atheně Liu může každý jen závidět. Hned po studiích na Yaleu vydala u velkého nakladatelství prvotinu, která ji vystřelila do nebeských výšin. Románům o jejích asijských kořenech se dostává uznání u kritiků i čtenářů, ocenění se na ni hrnou ze všech stran, překlady vycházejí po celém světě, peníze se sypou a do toho se ozývá studio s nabídkou odkupu filmových práv. Athena je mladá, krásná a úspěšná. A především mrtvá. June Haywardová byla přímo u toho, když se její spolužačka udusila kusem palačinky. Přestože cítí smutek, cynické já jí našeptává, že teď má konečně šanci prorazit. Doposud se ve spisovatelském světě potácela neviditelnými uličkami a úspěch nedostižné kolegyně nesla nelibě. S rukopisem, který z Athenina bytu oné osudné noci odnesla, by však mohla zazářit. Tak proč to nerisknout a nevydat ho pod svým jménem? Pravé autorce už to přece může být jedno, ne? Nebo vy byste se zachovali jinak, kdybyste měli všechny sny nadosah?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: audiokniha 2025 , OneHotBook
Originální název: Yellowface, 2023
Interpreti: Denisa Barešová

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha Nažluto přináší fascinující pohled na touhu po úspěchu a intriky v knižním průmyslu. Hlavní postava June, která se snaží prosadit, se ocitá v morálním dilematu. Její jednání vyvolává smíšené pocity, neboť se snaží využít úspěch své zesnulé kamarádky. Čtenáři oceňují realistické zobrazení pocitů závisti a tlaku sociálních médií. Příběh je napsán poutavě a vyvolává otázky o etice a autorství v literatuře. Kniha se stává nejen zábavným čtením, ale i podnětem k zamyšlení nad současnými tématy. Více v komentářích.

Komu by se kniha Nažluto mohla líbit?

• Čtenáři zajímající se o knižní průmysl
  • Milovníci psychologických dramat
  • Fanoušci příběhů s morálními dilematy
  • Čtenáři, kteří ocení kritiku sociálních médií
  • Ti, kdo hledají originální příběhy s komplexními postavami

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nažluto. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Princezna22
23.11.2025

Silné téma, skvělý styl psaní a pár momentů, které mě fakt zasáhly. Kuang umí psát tak, že to má tah i emoce. Ale stejně… nebylo to úplně ono. Něco mi tam prostě chybělo, možná víc hloubky v některých částech, možná větší napětí.
Četlo se to dobře, rychle, místy mě to bavilo hodně, místy už méně.
Za mě solidních 3,5 hvězdy – dobré, ale ne tak silné, jak jsem čekala.

všech 91 komentářů

Související novinky - Nažluto (2)

Ti, co byli prokleti, Mělký hrob a další knižní novinky (46. týden)

10.11.2024

Sejdeme se u jezera, Odvážná rozhodnutí a další knižní novinky (37. týden)

08.09.2024

Kniha Nažluto v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně142x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi