Nažluto přehled

Nažluto
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541485/bmid_nazluto.png 4 206 206

Čeho všeho jsou lidé schopni, když si myslí, že jim to projde. Spisovatelky June Hayward a Athena Liu měly společně zazářit jako dvě vycházející hvězdy — chodily do stejného ročníku na Yaleově univerzitě, dokonce i knižní prvotina jim vyšla ve stejném roce. Jenže zatímco Asioameričanka Athena se stala nadžánrovou favoritkou literární scény, Junina kniha se nedočkala ani brožovaného vydání. Asi je to tím, že nikoho nebaví číst o tuctových běloškách. A tak když se June stane svědkyní Atheniny smrti při bizarní nehodě, bez rozmyšlení ukradne její čerstvě dopsané mistrovské dílo, experimentální román o přehlíženém podílu čínských dělníků na válečném úsilí Francie a Velké Británie během první světové války. June však nedokáže uniknout Atheninu stínu a na povrch začnou vyplouvat důkazy, které by mohly s jejím (neprávem přisvojeným) úspěchem jednou provždy zatočit.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Host

Yellowface, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nažluto. Přihlašte se a napište ho.

kessey
včera audiokniha 4 z 5

Mě to fakt bavilo, chytlo a už nepustilo. Kde je hranice autorství, hromada pocitů, frustrace. Jako bonus exkurze do knižního průmyslu. Dávám dolů bod za podle mě trochu nedořešený konec. Působil na mě ve stylu, zítra je deadline a nějak je třeba to vyřešit.. Ale fakt to stojí za přečtení.

VercaV
17.03.2025 audiokniha 2 z 5

Neměla jsem od knihy velká očekávání, a je to dobře. Za mě tedy žádný zázrak se nekoná. Začátek mě hodně bavil, to jo, ale postupně to bylo jen horší a horší.

Hlavní postava mi přišla strašně otravná, ufňukaná, pořád se jen obhajovala, a bylo to samé JÁ JÁ JÁ. Všichni byli proti ní, ona byla ta chudinka. Po chvíli se to stalo velmi otravným. Nápad super, i samotný děj nebyl špatný. Bylo zajímavé nahlédnout na to, jak to probíhá a vypadá při vydání knihy.

Kromě otravné June, tam na mě občas bylo zbytečně moc informací okolo, které byly nepodstatné. A ten konec byl takový nijaký, nevím no.

Pablo7
16.03.2025 audiokniha 3.5 z 5

Knížka krásně vypadá. Je vyvedená v žluté barvě padnoucí k názvu. Začátek knihy je hodně svižný a začíná setkáním dvou spolužaček a spisovatelek, úspěšné Asiatky a méně úspěšné bělošky. Po bizarní smrti talentované Atheny Liu jí sebere rukopis nevydaného románu. Pak ho vydá přepracovaný pod svým jménem. Zajímavý pohled do toho, jak pracuje knižní průmysl a sociální sítě. Autorka zručně píše o spoustě aktuálních témat, byť většinou snad až příliš povrchně. Bohužel mě zklamal závěr, kdy se děj posouvá k nějakému thrilleru, což mě nedávalo moc smysl.

Ti, co byli prokleti, Mělký hrob a další knižní novinky (46. týden)

10.11.2024

Sejdeme se u jezera, Odvážná rozhodnutí a další knižní novinky (37. týden)

08.09.2024

Kniha Nažluto v seznamech

v Mé knihovně108x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)