Navštívíme Řeky Pána přehled

Navštívíme Řeky Pána
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/547260/bmid_navstivime-reky-pana.png 4 29 29

Jsou ochotni udělat cokoli pro své idoly, ať už jsou to rockové hvězdy, herci, spisovatelé, nebo sérioví vrazi. Lori je právě taková fanatička. Je posedlá Edmundem Coxem, mužem nebývalé krutosti, který zmasakroval víc než dvacet žen. Pravidelně ho navštěvuje ve vězení a posílá mu dopisy. Udělá cokoli, aby se k němu přiblížila, takže když jí zadá úkol najít klíč a doručit ho Řeky Pánovi, s nadšením ho přijme. Nemá tušení, jaké hrůzy ji čekají.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Golden Dog

Gone to See the River Man, 2020

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Navštívíme Řeky Pána. Přihlašte se a napište ho.

Petronella.k
13.03.2025 5 z 5

Máte to někdo podobně? Že ve vás občas kniha zůstává déle? Mám to teď asi po dlouhé době, ale tato kniha pro mě byla dost drsná a pořád se z ní nemůžu dostat.
Lori je zamilovaná do bestiálního odsouzeného vraha a je schopna kvůli němu zajít až tak daleko, že vezme svou mentálně postiženou sestru na “výlet za Řeky pánem, aby Edmundovi, jak to napsat, něco zařídila.
Cestou se dozvídáme víc o Lori, Abby, Peteovi a jejich dětstvím, dospíváním a Lorinými kostlivci.
Byly chvíle, kdy jsem chtěla knížku odhodit, ale dost dobře a rychle se četla. Jen tam byly scény, u kterých jsem byla zhnusená nebo smutná.
Na konci to sice bylo drsné, ale v hlavě mi znělo, že je to tak správně.
Ani vlastně nevím, jestli bych doporučila, mam z toho rozporuplné pocity. Každopadně není pro slabší povahy. Já mam docela silný žaludek, ale bylo to pro mě těžký a na takový příběh asi nezapomenu.

Madla81
16.02.2025 4 z 5

Ta smršť emocí, která se na mě po dočtení navalila, byla poměrně masivní. Znechucení, pohoršení, úzkost. Sledujeme Lori, zdánlivě obětavou sestru, která se stará o svou retardovanou starší sestru Abby na své cestě za mýtickým Řeky Pánem. Chce totiž splnit úkol, který jí dal bestiální vrah Edmund Cox, do něhož se zamilovala. Co bude pro svou lásku ochotna obětovat? Čím víc čtenář objevuje Lorina strašná tajemství s dětství, tím víc jí přeje... bolest. K této hrdince nelze cítit sympatie, jen odpor a jakési zadostiučinění za konec, který mne však zcela neuspokojil. Ale jinak se mi odkrývání jednotlivých vrstev charakteru hrdinů tohoto takřka komorního dramatu vážně líbilo. Pokud máte rádi temné příběhy, budete nadšeni.

Tereza137
14.02.2025 4 z 5

Ufff... Toto byla kniha u které jsem musela po dočtení hodně přemýšlet, jak ji vlastně zhodnotit. Vyvolala ve mě nespočet emocí. Jednu dobu jsem zvažovala nad nízkým hodnocením, ale posléze jsem si uvědomila, že přeci toto ta kniha měla způsobit - chaos, přemýšlení, vztek, nepochopení, a XY dalších emocí.
Tady nečekejte žádnou hrdinku, která bude bojovat proti zlu, nebo bude spravedlivá, upřímná, hodná... Tady čekejte přesný opak - antihrdinku.

Já k ní empatie vůbec žádné neměla, snažila snažila se jí nespočet krát pochopit, jenže se tak nestalo. A jakmile jsem se dozvěděla, co všechno prováděla, když byla menší, jak se chovala ke své rodině, tak jsem cítila jen vztek. Takže vlastně, jak vždy říkám - kdo chce kam, pomožme mu tam. A přesně to se stalo i v tomto případě a víte vy co? Zasloužila si to.

Atmosféra knihy byla skvělá, temná, místy nechutná, ale autor mohl ještě více přidat na temnotě a surovosti. Tady bych se nebála asi ničeho, jelikož do této knihy se snad hodí vše.

Sezona pomsty, Vyrytá znamení a další knižní novinky (47. týden)

17.11.2024

Kniha Navštívíme Řeky Pána v seznamech

v Mé knihovně38x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)

Autorovy knížky

2024  82%Navštívíme Řeky Pána