Návštěva staré dámy přehled

Friedrich Dürrenmatt

Modelová hra, která spojuje prvky komické a tragické, svého autora proslavila. Milionářka Klára Zachanassianová se vrací do svého rodného chudobného městečka a chce se pomstít své lásce z mládí Alfredu Illovi. Přistoupí obyvatelé městečka na její nabídku zabít ho za miliardovou odměnu? Hra vychází v překladu Jiřího Stacha v edici D jako její 139. svazek.... celý text

Literatura světová Divadelní hry
Vydáno: 2018 , Artur
Originální název: Der Besuch der alten Dame, 1956

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha 'Návštěva staré dámy' vyvolává silné emoce a podněcuje k zamyšlení. Čtenáři oceňují psychologickou hloubku postav, zejména Kláry, která je fascinující a mnohovrstevná. Mnozí se shodují, že dílo zkoumá morální dilemata spojená s penězi a spravedlností. Někteří čtenáři však vyjadřují pocit, že by se z tématu dalo vytěžit více. Celkově je hra považována za zajímavou a podnětnou, i když některé konce mohou zklamat. Více v komentářích.

Komu by se kniha Návštěva staré dámy mohla líbit?

• Čtenáři, kteří se zajímají o psychologii postav
  • Milovníci dramatických a morálních dilemat
  • Ti, kdo hledají podněty k zamyšlení
  • Fanoušci absurdního humoru a komiky
  • Studující literatury a maturanti

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Návštěva staré dámy. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Marketti
28.10.2025

Vtipná tragédie. Autorovi se podařilo zajímavě podat diskutabilní morální dilema. Na pár stránkách dokázal předestřít vícero situací, nad kterými je třeba se vážně zamyslet. A ještě jsem se zasmála.

všech 34 komentářů

Související novinky - Návštěva staré dámy (0)

Zfilmováno

Návštěva staré dámy (2000)

Kniha Návštěva staré dámy v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně21x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Friedrich Dürrenmatt také napsal(a)

Friedrich Dürrenmatt
švýcarská, 1921 - 1990