Návrat do divočiny přehled
Aleš Palán i fotograf Jan Šibík ovšem jezdí na Šumavu za protagonisty jejich společné veleúspěšné knihy Raději zešílet v divočině dál. Výsledkem jejich návštěv je tato kniha. Jan Šibík v ní spolu se svou partnerkou fotografkou Danielou Matulovou přináší nové fotky, Aleš Palán pak své zamyšlení nad tím, co mu tři roky se samotáři daly, čím ho tito lidé nejvíc oslovili a proč je má tak rád. Zveřejňuje také příběhy, které se do knihy Raději zešílet v divočině nedostaly.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Návrat do divočiny. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 54 komentářůSouvisející novinky - Návrat do divočiny (2)
42 říjnových eknih zdarma
25.10.2020
Knižní novinky (46. týden)
10.11.2019
Kniha Návrat do divočiny v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 1x |
| v Chci si koupit | 27x |
| v dalších seznamech | 3x |

92 %
77 %
Aleš Palán se v knize Návrat do divočiny znovu vydává za lidmi, kteří se rozhodli žít mimo civilizaci – v lesích, horách, na samotách. Tentokrát sleduje, jak se jejich životy proměnily po letech, a ptá se, zda je „útěk z civilizace“ skutečně cestou ke svobodě. Autor zůstává citlivým pozorovatelem – nementoruje, nesoudí, jen naslouchá. Rozhovory jsou upřímné, klidné a hluboké, plné ticha i moudrosti života v přírodě. Palán dokáže zachytit nejen krásu, ale i těžkost takového bytí – samotu, stárnutí, odpovědnost. Kniha není romantickou oslavou návratu k přírodě, spíš pokorným zamyšlením nad tím, co vlastně znamená žít svobodně a ukazuje nám čtenářům, že návrat do přírody není romantický únik, ale často existenciální zápas o jednoduchost, pravdu a pokoru.
Jemná, přemýšlivá a lidsky silná kniha, která v člověku zůstává dlouho po dočtení a zanechá za sebou klidnou, ale hlubokou reflexi svobody a smyslu života v době, kdy se většina společnosti žene opačným směrem – k většímu komfortu, hluku a zahlcení.