Červený kapitán přehled
Naše Mesto série
Pri rekonštrukcii starého cintorína v centre Nášho Mesta vykopú robotníci truhlu s pozostatkami bývalého kostolníka z Kostola svätej Barbory. Nešetrným zaobchádzaním sa truhla otvorí a chlapi zistia, že v lebke má zatlčený klinec. Na miesto záhadného nálezu privolajú začínajúceho detektíva z oddelenia vrážd Richarda Krauza a jeho staršieho kolegu Eduarda Burgera, ktorí onedlho zistia, že o odhalenie skutočnej príčiny smrti nebohého kostolníka nemá záujem ani cirkev, ani vyššie miesta.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Detektivní román Červený kapitán přináší fascinující pohled na porevoluční Slovensko. Autor mistrně zachycuje atmosféru devadesátých let a vykresluje postavy s velkou důvěryhodností. Příběh se zaměřuje na vyšetřování staré vraždy kostelníka, které odhaluje temné praktiky StB. Někteří čtenáři však vyjadřují výhrady k mysteriózním prvkům, které narušují realismus vyprávění. Přesto je kniha hodnocena jako napínavá a zábavná, s humorem a akcí, které čtenáře udržují v napětí. Více v komentářích.
Komu by se kniha Červený kapitán mohla líbit?
- Fanoušci detektivních příběhů
- Čtenáři zajímající se o historické kontexty
- Milovníci napínavých a akčních románů
- Ti, kteří ocení propracované postavy a dialogy
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Červený kapitán. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 217 komentářůSouvisející novinky - Červený kapitán (1)
Připravované knižní novinky (31. 8. - 7. 9.)
29.08.2015
„Historie se opakuje v pravidelných intervalech.“
Kniha Červený kapitán v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 8x |
| v Přečtených | 1 211x |
| ve Čtenářské výzvě | 155x |
| v Doporučených | 50x |
| v Mé knihovně | 271x |
| v Chystám se číst | 103x |
| v Chci si koupit | 16x |
| v dalších seznamech | 10x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
vraždy detektivní a krimi romány zfilmováno poklady policie Státní bezpečnost (StB) církev zlato mučení templářiDominik Dán také napsal(a)
| 2016 | Smrť na druhom brehu |
| 2007 | Cela číslo 17 |
| 2005 | Popol všetkých zarovná |
| 2012 | Uzol |
| 2013 | Básnik |

90 %
71 %
50 %
Súhlasim s ostatnými, že toto je trochu iný Dominik Dán, ktorý je s prímesou Dana Brawna. Priznám sa, že ak by toto bola prvá Dánovka, ktorú by som prečítala, tak by som sa rozhodne nestala jeho obľúbenkyňou. Trochu mi tu chýbala stará partia a trochu mi tu vadili určité akčné situácie, ktoré boli na môj vkus až príliš nereálne. Ale plusom bolo prvé zapojenie Josého, ktorý zapadol perfektne.