Nártoun a Outloň přehled

Kateřina Surmanová

Hebká srst a ostrý rozum: opičky na stopě zločinu! Oblíbená autorka mysteriózních příběhů pro dospělé přichází s kouzelným vyprávěním o opičkách z Panenských Břežan, důležitosti vody a odvahy. Loudavý, neohrabaný Outloň a mrštný, heboučký Nártoun prchají ze zajetí a zabydlují se u zámku ve středních Čechách. Jako noční tvorové prožívají dobrodružství hlavně po setmění, ale je to ve dne, kdy přijdou na dvě důležité věci – že někteří lidé jsou hodní, třeba Zuzanka se sladkým melounem, a že se někam ztrácí voda. Tma je na straně opiček a Nártouna s Outloněm čeká nefalšovaná detektivní výprava. Podaří se opičkám usvědčit zločince?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nártoun a Outloň. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

eva3992
30.11.2025

Když dvě opičky uprchnou ze zajetí, zabydlí se u zámku ve středních Čechách. Poznávají nový domov i lidi. Někteří z nich jsou i hodní, jako třeba Zuzanka. A pak přijde záhada s vodou, někam se ztrácí. Podaří se zjistit kam? A kdo za to může? Vypravte se s opičkami za dobrodružstvím.

Knihy pro dospělé od Kateřiny Surmanové mám moc ráda. Její tajemné, mysteriózní až hororové knihy si mě získaly a netrpělivě vyhlížím jakoukoliv novinku. Že je Nártoun a Outloň dětská kniha? Tak to mi vůbec nevadí! A už se vážně těším, jak se v knihovničce bude vyjímat mezi Šepotem z lesa a Slepými cestami :-D

A i dětská kniha si mě získala! Od prvních řádků je znát autorčin rukopis, který mě vážně baví. Některé věty jsou tak nádherné, že bych si je nejraději podtrhala, označila, a to se mi u dětských knížek často nestává.

V příběhu se dozvíme mnoho o tom, jak takové opičky žijí, jak vypadají, co je pro ně typické. Také se v příběhu dozvíme spoustu o vodě, proč je pro nás důležitá a kde se vlastně bere.

Celý příběh je poučný, milý, dojemný, vtipný i napínavý. Prostě přesně takový, jaké mají být dětské knihy. Samozřejmě nesmím zapomenout na kouzelné ilustrace, které knihu vyladily k dokonalosti.

Související novinky - Nártoun a Outloň (0)

Kniha Nártoun a Outloň v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně1x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Kateřina Surmanová také napsal(a)

2022  83%Šepot z lesa
2023  74%Zvedá se vítr