Narkonomika: Ako riadiť drogový kartel přehled

Tom Wainwright

Faktmi nadupaný bestseller s inovatívnym pohľadom na nelegálny biznis, proti ktorému vlády desaťročia bojujú, míňajú miliardy, ale nevyhrávajú. Komu táto ,hra´ vyhovuje? A kto na nej zarába najviac? Ako môže uspieť (a prežiť) nádejný šéf kartelu v biznise s nelegálnymi drogami v hodnote 300 miliárd dolárov? Samozrejme tak, že sa bude učiť od najlepších: ako zvýšiť hodnotu značky, prípadne ako vylepšovať služby zákazníkom. Ľudia prevádzkujúci kartely pozorne študujú taktiku a stratégie, ktoré využívajú korporácie, ako sú Walmart, McDonald’s či Coca-Cola. A čo môže v boji s touto pohromou urobiť vláda? Keby policajné zložky analyzovali kartely ako firmy, mohli by lepšie pochopiť, ako fungujú – a prestali by vyhadzovať 100 miliárd dolárov ročne na zbytočné úsilie o víťazstvo vo „vojne“ proti tomuto globálnemu a veľmi vysoko organizovanému biznisu.... celý text

Literatura světová Literatura faktu Žurnalistika, publicistika
Vydáno: 2023 , Eastone Books
Originální název: Narconomics: How To Run a Drug Cartel, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Narkonomika: Ako riadiť drogový kartel. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Áňa 998
01.09.2024

Kniha mě na první pohled oslovila, jednoduchou obálkou, ale poutavou. Další byla anotace, která slibuje vyprávění z rybníčku literatury faktu. Dlouho jsem nečetla žádnou knihu tohoto ražení, takže jsem si říkala proč ne. A jak se mi líbila?
Rozhodně to nebylo špatné čtení, zajímavě napsané a o tématu, o kterém jsem nic nevěděla. Ale i přes to jsem s knihou malinko bojovala a její čtení jsem si dávkovala po částech, takže nějaký ten pátek mi kniha vydržela.
Tahle kniha je nabitá informacemi, minimálně pro mě byla. Přenese vás do světa kartelů, ilegality a návykových látek. Autor zde vystupuje jako sám průvodce a svou roli bere opravdu důkladně, ale tak, že bez problému rozumíte.
Líbí se mi, že se prostřednictvím knihy dostanete do málo přístupných míst, jako jsou třeba věznice. Ale taky to, že je tady vše popsáno upřímně, bez kudrlinek a tak, jak to prostě je.
Pokud Vás toto téma aspoň trochu zajímá, zkuste si Narkonomiku přečíst. Pro mě to nebylo časově lehké čtení, ale výměnou za to jsem získala velké množství informací.

všech 3 komentářů

Související novinky - Narkonomika: Ako riadiť drogový kartel (1)

Kořist, Ty chladné oči a další knižní novinky (11. týden)

12.03.2023

Kniha Narkonomika: Ako riadiť drogový kartel v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně3x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi