Naplaveniny přehled

Garrett Boatman

Hlubiny zkažené Temže se stávají kolébkou pro návrat mrtvých, kteří lační po krvi. Zatímco mrtvoly brázdí vody města, další horda využívá chaosu. Hrnou se ze svých zločineckých doupat, rabují v bohatých londýnských čtvrtích, kde pálí a plení. Vyčerpaná policie a královnino vojsko bojují proti dvojí pohromě – lidské i nelidské – mladé kriminální gangy Londýna spojí síly, aby své město zachránily. Gangy vyráží na výpravu, jejíž vyprávění by člověku zajistilo přísun pití na zbytek života. Pokud přežije alespoň někdo, kdo bude moct vyprávět.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: 2024 , Golden Dog
Originální název: Floaters, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Naplaveniny. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

mapet85
10.11.2025

V Londýne nie je bezpečno. Temža v sebe skrýva niečo, čo malo zostať pochované, a keď sa z jej hlbín začnú vynárať telá, mesto sa mení na miesto hrôzy. Mŕtvi ožívajú, ulice pohlcuje chaos, gangy rabujú a z Londýna sa stáva apokalyptické peklo.

Garrett Boatman v tejto knihe spája postapokalyptický zombie horor s gangsterským prostredím, čo pôsobí zaujímavo, no nie vždy úplne funguje. Na malom rozsahu sa objavuje množstvo postáv a názvov, v ktorých sa dá ľahko stratiť, a niektoré technické pasáže brzdia tempo. Chvíľu mi trvalo, kým som sa zorientoval, v akom období sa dej odohráva, a chýbalo mi aj vysvetlenie pôvodu samotných naplavenín.

Na druhej strane atmosféra funguje výborne – je temná, hustá, nepríjemná a zo stránok cítiť smrad Temže. Boatman vie navodiť pocit hnusu, beznádeje a bezvýchodiskovej paniky. Boje s naplaveninami sú nechutné, ale pôsobivé. Záver knihu mierne pozdvihne, no celkovo ju vnímam ako slabší príspevok do inak vydarenej série Zrnka temnoty.

Viac v recenzii.

Za knihu ďakujem: Golden Dog.

všech 18 komentářů

Související novinky - Naplaveniny (1)

Knižní novinky do konce roku

08.12.2024

Tři mouchy dokážou zkonzumovat koňskou mrtvolu stejně rychle jako lev.

Nezapomenu a dostaneš zaplaceno, pokud po dnešním večeru ještě někdo přežije.

Kniha Naplaveniny v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně34x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi