Nádej přehled
Želaním pápeža Františka bolo, aby tento výnimočný text uzrel svetlo sveta až po jeho smrti. Nové Jubileum nádeje a okolnosti doby ho však priviedli k rozhodnutiu, aby tento vzácny rukopis zverejnil už teraz. Vychádza začiatkom roka 2025 súčasne v 80 krajinách sveta. NÁDEJ je prvou autobiografiou, ktorú kedy pápež v histórii vydal počas života. Pápež František jej písaniu venoval posledných šesť rokov a podrobne v nej spomína na celý svoj život, počnúc talianskymi koreňmi a dobrodružnou emigráciou jeho predkov do Latinskej Ameriky, cez detstvo, celú kňazskú službu, až po rozprávanie o takmer dvanástich rokoch pontifikátu. Tieto dojímavé a veľmi ľudské memoáre, bohaté na odhalenia, anekdoty a poučné úvahy, sú "románom života" a zároveň morálnym a duchovným testamentom, ktorý má ambíciu zaujať čitateľov na celom svete a byť odkazom nádeje pre budúce generácie.... celý text
Originální název: Spera
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nádej. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 13 komentářůSouvisející novinky - Nádej (2)
Oficiální autobiografie papeže Františka
07.05.2025
Čas vos, Dcera někdejších světů a další knižní novinky (19. týden)
04.05.2025
„Křesťanská naděje je však něčím nekonečně větším: ujištěním, že jsme se narodili, abychom již nikdy nezemřeli, že jsme se narodili pro nejvyšší cíle, abychom si užívali štěstí. Je to vědomí, že Bůh nás odevždy a navždy miluje a nikdy nás neopustí“
Kniha Nádej v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 5x |
| v Přečtených | 42x |
| ve Čtenářské výzvě | 11x |
| v Doporučených | 5x |
| v Mé knihovně | 25x |
| v Chystám se číst | 52x |
| v Chci si koupit | 19x |
| v dalších seznamech | 1x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Jorge Mario Bergoglio také napsal(a)
| 2015 | Laudato si´ |
| 2013 | O nebi a zemi |
| 2018 | Bůh je mladý |
| 2013 | Papež František: Rozhovor s Jorgem Bergogliem |
| 2014 | Evangelii gaudium – Radost evangelia |

80 %
76 %

Kniha papeže Františka nás seznamuje s historií jeho rodu, na kterou navazuje a kde čerpá z příkladů svých předků. Od nich se učí moudrosti a lásce k Bohu i lidem, svému vztahu k umění a kultuře, kterou od nich přejal a která jej posiluje i v jeho náročné službě kněze, profesora, biskupa a římského biskupa a pastýře celé církve.
Nejdříve ve vzpomínkách nás seznamuje s příchodem jeho předků z Itálie do Brazílie. Utíkali před chudobou, ale také před hrozbou další světové války. Jen proto, že nedostali místenku na loď a museli až další lodí plout do nového domova, si zachránili život, neboť loď, kterou chtěli jet, ta o cíle nedorazila.
Rodiče dbali jak na výchovu, tak na vzdělání dětí. Babička George zasvěcovala do krásy zbožnosti, umění a literatury, maminka jej vedla ke kráse operní hudby. K tomu všemu získal vztah již v dětství. Svatý Otec František vzpomíná na všechno, co prožil ve své rodině, kde jich bylo pět dětí. S velikou láskou a po celý život čerpal ze spořádaného života rodiny, který mu dal pevné základy. Vystudoval chemickou průmyslovku a absolvoval tříleté studium filosofie na Colegio Máximo de San José, které dokončil v roce 1963.V roce 1969 se stal knězem. Nejdřív diecézním, ale toužil po společenství a tak vstoupil do Tovaryšstva Ježíšova. V roce 1973 s stal provinciálem . Od roku 1998 byl arcibiskupem v Buinos Aires Od roku 2001 kardinálem. Dne 13.března 2013 se stal římským biskupem a 266. papežem katolické církve.
Kniha nese název Naděje. Prožíváme Svatý rok - ten se opakuje po 25 lety. Papež František jej nazval jako Jubileum naděje. I v knize uvádí proč. Protože naděje nás dokáže převést i přes těžké situace a křesťanská naděje nás učí, že jsme se narodili pro věčnost. Nesme tedy naději tomuto světu!