Na kuchyňské frontě přehled
Za okny zuří druhá světová válka. Nacisté postupují, blesková válka zničila města a ponorky přerušily dodávky potravin. Ženy ve Velké Británii musí být v kuchyni kreativní. Ve snaze jim pomoci vyhlašuje rozhlasový pořad Na kuchyňské frontě kuchařskou soutěž o místo první ženské spolumoderátorky pořadu. Pro čtyři velmi rozdílné ženy by to znamenalo životní šanci. Mladá vdova by dokázala splatit manželovy dluhy. Kuchyňská služebná by mohla opustit službu a postavit se na vlastní nohy. Zámecká paní by byla schopná uniknout despotickému manželovi. A pro vyučenou šéfkuchařku je to zkrátka výzva. Pomůže soutěž komunitu stmelit, nebo ji naopak rozdělí?... celý text
Originální název: The Kitchen Front, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na kuchyňské frontě. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 56 komentářůSouvisející novinky - Na kuchyňské frontě (1)
Loď plná nevěst, Naděje v nás a další knižní novinky (18. týden)
30.04.2023
„Tady se nedá nic dělat. Prostě to zvládneme spolu.“
Kniha Na kuchyňské frontě v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 3x |
| v Přečtených | 238x |
| ve Čtenářské výzvě | 91x |
| v Doporučených | 12x |
| v Mé knihovně | 120x |
| v Chystám se číst | 169x |
| v Chci si koupit | 26x |
| v dalších seznamech | 4x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
druhá světová válka (1939–1945) přátelství, kamarádství emancipace historické romány anglické romány válečné přídělyJennifer Ryan také napsal(a)
| 2017 | Sbor chilburských dam |
| 2023 | Na kuchyňské frontě |

88 %
72 %

Trochu červená knihovna, ovšem pěkná, s velmi zajímavá tématem.
Vaření v době přídělového systému, snaha britské vlády o osvětové přednášky. Černý trh, zajatci, třídní nerovnost.
Pěkné počtení.