Myšlenky smyšlenky 1 přehled
Myšlenky smyšlenky série
1. díl >
Myšlenky smyšlenky" je dvoudílná antologie povídek inspirovaných japonským folklórem. Příběhy zasazené do současnosti otevírají čtenáři bránu do světa plného kouzelných bytostí, nadpřirozených událostí a svérázných postav. Občas vás vyděsí, nezřídka rozesmějí, ale ve většině případů překvapí nečekanou pointou.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Myšlenky smyšlenky 1. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 2 komentářůSouvisející novinky - Myšlenky smyšlenky 1 (0)
Kniha Myšlenky smyšlenky 1 v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 30x |
| v dalších seznamech | 2x |

80 %
78 %
Myšlenky smyšlenky 1
Příběhy se odehrávají v současném Japonsku, ale skrze postavy, které se potkávají s bytostmi z jiného světa, působí až pohádkově surrealisticky. Daisuke Igarashi mistrně propojuje všednost moderní doby s tajemnem a magií tradiční mytologie – výsledek je místy znepokojivý, jindy zas poetický nebo lehce absurdní.
Kresba je specifická a osobitá – možná ne pro každého, ale přesně pasuje k vyznění povídek. Každý panel má svůj rytmus, výtvarnou expresi i cit pro detail. A i když některé příběhy působí jednoduše, ve své symbolice dokážou rezonovat ještě dlouho po dočtení.
Pokud máte rádi mangy s přesahem, tiché fantazie nebo magický realismus s folklórními kořeny, Myšlenky smyšlenky jsou ideální volbou. Nečekejte klasické vyprávění – tady se čte mezi řádky i mezi obrázky.