Muži z druhé ruky přehled
Kristina Janů
Zorka je specialistka na komunikaci, ale ve vlastním životě se jí v tomto směru příliš nedaří – zvlášť pokud jde o lásku. Zato její matka se chystá vdávat už potřetí. A tak se Zorka vrhá do víru urychleného seznamování, aby měla na svatbu doprovod. Nevyhne se při tom trapasům a čeká ji několik milostných přešlapů, ale naštěstí má po svém boku věrného, i když poněkud umíněného a neposlušného čtyřnohého pomocníka. Bude mít Zorro čich na toho pravého? Romantická komedie o hledání lásky, přijímání vlastních nedokonalostí i o tom, že ty nejlepší věci v životě často přicházejí ve chvílích, kdy je čekáme nejméně.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Muži z druhé ruky. Přihlašte se a napište ho.

“Vzhled se časem mění, charakter většinou zůstává.”
Zorka je logopedka, je jí něco přes třicet a stále bez chlapa. Jako velký problém se jí to jeví v okamžiku, kdy se její matka potřetí vdává a Zorka nemá doprovod. Podle kamarádek Adély a Johany je Zorka tzv. čekanka a měla by si najít muže z druhé ruky - tedy takového, co má už za sebou vztahovou historii, takže rozvedeného nebo opuštěného. A tak Zorka zkouší různé způsoby a cesty, jak někoho takového sehnat.
Zorka má psího parťáka Zorra. Oba jsou naprosto skvělí a přátelští a oba mi byli sympatičtí. Zorka si na nic nehraje, je svá. A Zorro - ten vymete leckteré křoví a pochutná si na lecčems - tedy především jedna “dobrota” mu hodně chutná.
Kniha je skvělá a svižná oddechovka, která vás určuje pobaví - nejednou jsem se musela mnoha okamžikům smát. A přitom to byly běžné situace, které mohou potkat kohokoliv z nás. Ač převažují vtipné situace, objeví si i nějaká vážnější témata - přesně tak, jak to k životu patří.
Tuhle romantickou komedii z Brna určitě doporučuji, pokud chcete něco nenáročného a zároveň se pobavit. Rozhodně vám zvedne náladu jako mě.

Přiznám se, ke čtení té knihy mě nalákal pejsek na obálce :) a nelituji. Vtipná, svižná a romantická, jak to píší i přede mnou. Parádní čtení na jeden den.
Šest sežehlých růží, Nova a další knižní novinky (17. týden)
20.04.2025
Kniha Muži z druhé ruky v seznamech
v Mé knihovně | 38x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
psi Brno láska partnerské vztahy česká literatura manželství romantika milostné vztahy humoristické rományAutorovy další knížky
2023 | ![]() |
2025 | ![]() |
2016 | ![]() |
2013 | ![]() |
Zorka má na muže prostě smůlu. Roky marnila s ženáčem, který se nikdy rozvést nechtěl, a když už si po letech vyrazí s někým na rande, tak ji brečí na rameni, že má pořád rád svoji bývalou ženu.
Zato její matka se toho nebojí, chystá se na svoji třetí svatbu a Zorka tam samozřejmě nesmí chybět. Ale přece tam nepůjde sama. A tak se chtě nechtě vrhá do víru urychleného seznamování, aby měla na svatbu nějaký doprovod.
Muži z druhé ruky je romantická komedie o hledání lásky, přijímání vlastních nedokonalostí i o tom, že člověk často najde toho pravého ve chvíli, kdy to čeká nejméně.
Příběh je vtipný, ze života a jako rodilé Brňačce se mi moc líbilo, že se příběh odehrává v Brně. Pokud tedy hledáte příjemnou nenáročnou oddechovku, u které se i zasmějete, tak po knize sáhněte. Mně se líbila