Murie přehled
Osmnáctiletý sebevrah Formánek nastupuje na povinnou vojenskou službu s vědomím, že nepřežije ani první bitvu. Při výcviku zjistí, že Ruslandsko neválčí s rebely nebo jiným státem, ale s nelidskými obludami. Nikdo vojákům pořádně nevysvětlí důvod konflitku a s nepřítelem se nedá komunikovat. Prostě ideální příležitost konečně zemřít. Potom ale Formánek potkává Madam a najednou má pro co, tedy pro koho žít. Sotva se mu začne trochu dařit, nakazí se murií, jednou z nejnebezpečnějších oblud, a rozjede se s ním kolo marnosti a beznaděje. „Jenom umřít“ by bylo ještě dobré. Celobarevný sci-fi polokomiks podle povídky „Murie“, která zvítězila v soutěži Daidalos 2020.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Murie. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 16 komentářůSouvisející novinky - Murie (1)
Podezření, Temné a kruté lži a další knižní novinky (3. týden)
15.01.2023
„Murie je jakýsi parazit, vleze do člověka a velmi pomalu a bolestně ho zevnitř sežere. S tou se nedá bojovat nijak.“
„Nejspíš ani nezahynu v boji, protože mě dřív prostě někdo umlátí.“
všech 5 citátů najdete u autoraKniha Murie v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 1x |
| v Přečtených | 49x |
| ve Čtenářské výzvě | 3x |
| v Doporučených | 5x |
| v Mé knihovně | 17x |
| v Chystám se číst | 9x |
| v Chci si koupit | 10x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Rosana Zvelebilová také napsal(a)
| 2021 | Bedny - Zabít sráče! |
| 2022 | Smrdutý kojot |
| 2023 | Obojek |
| 2023 | Murie |
| 2025 | Krutá tajemství |

90 %
58 %
Tuhle knížečku jsem strašně dlouho odkládala, vlastně ani nevím proč. Příjemně mě překvapila. Příběh mě pohltil hned od začátku. Střídání textu a komiksu mi sedlo a bavilo mě to.