Mukl přehled

Petra Čeřovská

Přežil, ale nikdy nezapomněl. Kolik ran dokáže člověk přijmout, než učiní falešné doznání? Jak silná je vůle žít na místech, kde je smrt vysvobozením? Je možné projít peklem a zůstat přitom člověkem? Kniha inspirovaná skutečným příběhem muže, který byl ve vykonstruovaném procesu odsouzen k patnácti letům odnětí svobody. V pouhých 19 letech prošel velmi krutými výslechovými metodami StB a na vlastní kůži okusil lidskou krutost v její nejsyrovější podobě. Nejinak tomu bylo po vynesení rozsudku. Osm let strávených v uranových dolech na Jáchymovsku, nelidské podmínky a každodenní boj o život, to vše se podepsalo nejen na jeho fyzickém zdraví, ale rovněž na zdraví psychickém. Přežil, ale nikdy nezapomněl…... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha "Mukl" od Petry Čeřovské je silným debutem, který zachycuje osudy rodiny Hanušových během komunistického režimu. Čtenáři oceňují její čtivost a emocionální náboj. Děj se zaměřuje na krutosti, které prožívali političtí vězni, a na nehumánní metody výslechů. Mnozí čtenáři považují tuto knihu za povinnou četbu, aby se historie nezapomněla. Příběh vyvolává silné emoce a nutí k zamyšlení nad lidskou povahou a minulostí. Většina recenzentů ji hodnotí velmi pozitivně, s jasným doporučením pro další čtenáře. Více v komentářích.

Komu by se kniha Mukl mohla líbit?

• Čtenáři se zájmem o historické romány
  • Milovníci silných a emotivních příběhů
  • Osoby hledající poučení z historie
  • Fanoušci knih o lidských osudech a nespravedlnosti
  • Ti, kteří chtějí porozumět minulosti a jejím dopadům na současnost

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mukl. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

KatyM.
21.01.2026

Velmi silný příběh inspirovaný skutečností. Nedovedla jsem si představit, co zažívali političtí vězni a jejich rodiny. Knihu by si měl přečíst každý.

všech 51 komentářů

Související novinky - Mukl (1)

Knižní novinky (45. týden)

01.11.2020

Kniha Mukl v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně135x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi