Mukl přehled
Přežil, ale nikdy nezapomněl. Kolik ran dokáže člověk přijmout, než učiní falešné doznání? Jak silná je vůle žít na místech, kde je smrt vysvobozením? Je možné projít peklem a zůstat přitom člověkem? Kniha inspirovaná skutečným příběhem muže, který byl ve vykonstruovaném procesu odsouzen k patnácti letům odnětí svobody. V pouhých 19 letech prošel velmi krutými výslechovými metodami StB a na vlastní kůži okusil lidskou krutost v její nejsyrovější podobě. Nejinak tomu bylo po vynesení rozsudku. Osm let strávených v uranových dolech na Jáchymovsku, nelidské podmínky a každodenní boj o život, to vše se podepsalo nejen na jeho fyzickém zdraví, ale rovněž na zdraví psychickém. Přežil, ale nikdy nezapomněl…... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha "Mukl" od Petry Čeřovské je silným debutem, který zachycuje osudy rodiny Hanušových během komunistického režimu. Čtenáři oceňují její čtivost a emocionální náboj. Děj se zaměřuje na krutosti, které prožívali političtí vězni, a na nehumánní metody výslechů. Mnozí čtenáři považují tuto knihu za povinnou četbu, aby se historie nezapomněla. Příběh vyvolává silné emoce a nutí k zamyšlení nad lidskou povahou a minulostí. Většina recenzentů ji hodnotí velmi pozitivně, s jasným doporučením pro další čtenáře. Více v komentářích.
Komu by se kniha Mukl mohla líbit?
- Čtenáři se zájmem o historické romány
- Milovníci silných a emotivních příběhů
- Osoby hledající poučení z historie
- Fanoušci knih o lidských osudech a nespravedlnosti
- Ti, kteří chtějí porozumět minulosti a jejím dopadům na současnost
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mukl. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 51 komentářůSouvisející novinky - Mukl (1)
Knižní novinky (45. týden)
01.11.2020
Kniha Mukl v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 6x |
| v Přečtených | 184x |
| ve Čtenářské výzvě | 27x |
| v Doporučených | 22x |
| v Mé knihovně | 135x |
| v Chystám se číst | 200x |
| v Chci si koupit | 45x |
| v dalších seznamech | 6x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium

64 %
81 %
Mukl
Velmi silný příběh inspirovaný skutečností. Nedovedla jsem si představit, co zažívali političtí vězni a jejich rodiny. Knihu by si měl přečíst každý.