Můj přízvuk je skutečný přehled
Co potřebujete, abyste uspěli v Hollywoodu (nebo kdekoli jinde) Ze všech televizních a seriálových lúzrů je indo-americký, nevyléčitelně geeky astrofyzik Raj Koothrappali z Teorie velkého třesku jedním z nejroztomilejších. Upřímný, stydlivý a zábavný jako jeho postava je i herec samotný a v této knize nás nechá nahlédnout do svého života předtím, než se stal Rajem. Humorným stylem vzpomíná na chlapce z Nového Dillí, co právě dostal první pusu (a že to byl pěkný trapas. Sleduje mladého smolaře, kterému nechybí sebeironie ani dojemně široké srdce. Líčí jeho pouť do filmových ateliérů v Americe, kde se z ušlápnutého hocha stane sebevědomý, okouzlující, vtipný a úspěšný herec jednoho z nejsledovanějších seriálů světa. Cestou se dozvíme, jaké to je být outsider z druhého konce světa, dostat se na úplné dno, ale nevzdat to, a nakonec uspět.... celý text
Originální název: Yes, My Accent is Real, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Můj přízvuk je skutečný. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 15 komentářůSouvisející novinky - Můj přízvuk je skutečný (0)
Kniha Můj přízvuk je skutečný v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 3x |
| v dalších seznamech | 2x |

83 %
76 %
Můj přízvuk je skutečný
Dlouho jsem váhala (pár let), jestli knihu číst nebo nečíst a koupit či nekoupit, až jsem ji nakonec před rokem našla v knihobudce a obě otázky byly rázem zodpovězeny. Nakonec jsem moc ráda, že jsem se k ní dostala (nebo ona ke mě?), protože to bylo fajn čtení. Ano, četla jsem lepší životopisy, ale tyhle příběhy píše sám život, takže je hodnotím mírněji a schovívavěji. Šlo to samozřejmě napsat zajímavěji a poutavěji, ale musíme mít na paměti, že K. Nayyarovi bylo v té době jen něco málo přes třicet, takže toho zase tolik zajímavého zažít nestihl. Možná proto do knihy zahrnul i to, co nebylo pro čtenáře jako informace nijak zvlášť hodnotné (například kolik toho za dva dny vykadí jeho pes a že to je jeden z důvodu, proč nejspíš nechce děti).
(Zajímavá náhoda je, že zrovna teď, když jsem knihu četla, běžela v televizi (8.) série Teorie velkého třesku, která byla natáčená ve stejném roce, kdy vyšla kniha.)