Můj poslední výdech přehled

Můj poslední výdech
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/318648/bmid_muj-posledni-vydech-7Cv-318648.jpg 4 82 82

Neskutečně dojemná, jedinečná osobní zpověď Paula Kalanithiho, jehož život změnila nevyléčitelná choroba, nám pokládá ožehavé otázky: Jakou má život cenu? Proč se vyplatí žít? Co je pro nás opravdu důležité, když se ocitneme tváří v tvář smrti? Jak byste se zachovali, kdyby vás už nečekala žádná budoucnost? Jaké je to vychovávat dítě, budovat nový život, když váš právě končí? Paul Kalanithi zemřel v březnu 2015 během psaní této knížky, ale jeho slova jsou stále živá a slouží nám jako návod na lepší a smysluplnější život.... celý text

Biografie a memoáry Zdraví
Vydáno: , Noxi

When Breath Becomes Air, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Můj poslední výdech. Přihlašte se a napište ho.

cabalenka
11.01.2025 4.5 z 5

Velmi zajímavé zamyšlení nejen nad životem a smrtí, ale i nad vztahem lékař-pacient a tím, jaké to je, když se lékař najednou stane pacientem.
Půl hvězdičky dolů za zbytečně protahovaný epilog, který psala Paulova žena. Za mě by lepším, více než důstojným koncem knihy byl právě ten Paulův titulní poslední výdech.
Čteno ve slovenštině, protože česky i anglicky kniha byla všude beznadějně vyprodaná - to samo o sobě pro mě byl velmi zajímavý zážitek, s poměrně překvapivým zjištěním, že mi slovenština v psané podobě před očima plyne stejně lehce jako čeština.

xolee
22.12.2023 5 z 5

První půlku jsem přečetla velmi rychle, ale pak několik týdnů jsem se nemohla pohnout a jakmile se autor dostal ke své nemoci dočetla jsem během večera
Konec knihy popisuje jeho žena poslední jeho dny velmi emotivně.
Kniha ve mě zabechala velmi silné pocity

tweed
23.02.2023 4 z 5

When Breath Becomes Air jsem si objednala, když jsem myslela, že mám rakovinu. Nakonec mi doktor řekl: "To je akorát zhutnělá žláza, buďte v klidu, slečno!", ale kniha už byla doma a já ji tedy nakonec i přečetla. Myslím, že mi i tak dala dost. Nabídla mi jinou životní perspektivu a myslím, že kdybych byla fyzicky v citelnějším umíracím módu, tak mi dá také důležitou dávku sounáležitosti. Přestože jsem celou dobu věděla, jak to celé dopadne, stejně jsem si poplakala. Toto přemítání o životě a smrti bez ezo pi//vin za mě doporučuji.

Kniha Můj poslední výdech v seznamech

v Mé knihovně25x

Autorovy knížky