Mrazivé vraždy přehled

Agatha Christie

Nově sestavenou kolekci povídek od královny zločinu pojí zimní tematika – a neodmyslitelná dávka napětí. Vzduch se ochlazuje a dny se krátí… doba jako stvořená pro to, usednout do křesla před sálající oheň s knihou detektivních příběhů od té nejpovolanější autorky. Pozor však na smrtící sněhové závěje, nebezpečné dárky, otrávená jídla a záhadné návštěvy! Mrazivé historky – některé z nich s oblíbenými vyšetřovateli Herculem Poirotem a slečnou Marplovou – doplňuje úvodní spisovatelčino líčení, jak trávívala s rodinou vánoční svátky. Obsahuje: Vánoce v Abney Hall -- Bonboniéra -- Vánoční tragédie -- Pan Quin přichází -- Záhada bagdádské truhly -- Tři slepé myšky -- Dcera duchovního -- Plymouthský expres -- Potíže v zálivu Pollensa -- Útočiště -- Záhada lovecké chaty -- Na konci světa -- Mužnost Edwarda Robinsona -- Vánoční dobrodružství... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: 2021 , Kalibr
Originální název: Midwinter Murder: Fireside Tales from the Queen of Mystery, 2020

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mrazivé vraždy. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

ovsemzectu
13.01.2026

Když už je venku tolik sněhu, musí se to využít k tématické četbě. Zvlášť, když si tím splním první kousek čtenářské výzvy.
Většina povídek se mi opravdu líbila, snad nejvíc Tři slepé myšky (hodně mi to připomnělo Deset malých černoušků a to já prostě miluju). Některé povídky jsem už četla v jiných sbírkách (v některých případech tedy lehce odlišnou verzi), takže jsem část z nich přeskočila. Ale jako celek se mi kniha líbí.

všech 50 komentářů

Související novinky - Mrazivé vraždy (2)

Knižní novinky (43. týden)

25.10.2021

Knižní novinky (39. týden)

26.09.2021

Kniha Mrazivé vraždy v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně141x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi