Mordparta Ostrava: Případy šéfa ostravské kriminálky Luboše Valeriána

Luboš Valerián, Tomáš Lánský

přehled

Deviant ubíjející ženy kamenem do hlavy. Zrůda znásilňující oběti vrbovým prutem. Přízrak vraždící havíře v hlubinném dole. Důchodce řešící svou frustraci semtexem… To je jen zlomek případů bývalého vyšetřovatele a vedoucího odboru obecné kriminality Krajského ředitelství PČR MSk Luboše Valeriána, který do roku 2022 šéfoval i ostravskému oddělení vražd. Za svou kariéru se podílel na vyšetřování více než tisícovky nejzávažnějších trestných činů na Ostravsku – v kraji, který v žebříčcích násilné kriminality nejednou předstihl i Prahu. Lovil zrůdy vraždící své oběti bez mrknutí oka, jež hnala ziskuchtivost, žárlivost i sexuální deviace. Dvanáct příběhů, které zanechaly nesmazatelnou stopu v historii české kriminalistiky, vyděsí, šokuje a donutí čtenáře přemýšlet o hodnotě lidského života. Mnohé z nich nebyly dosud blíže publikovány a jsou širší veřejnosti téměř neznámé. Spoluprací novináře Tomáše Lánského a plukovníka Luboše Valeriána vznikl titul přibližující příběhy vrahů, ale též jejich obětí i opomíjených pozůstalých. Jednotlivé kapitoly předkládají čtenáři způsoby dopadení a usvědčení pachatelů či metody, které byly použity, stejně tak rozebírají podobné případy z historie české kriminalistiky. Knihu doprovází přes 170 dosud nevydaných fotografií z policejních archivů.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Audiokniha přináší fascinující pohled na kriminální případy z Ostravy. Čtenáři oceňují detailní popisy vyšetřování a lidskost autorů. Někteří čtenáři se ztotožňují s názory Luboše Valeriána na tresty pro pachatele. I přes hrůznost příběhů je kniha považována za čtivou a zajímavou, s mnoha informacemi o skutečných zločinech a vyšetřovacích metodách. Obsahuje také autentické fotografie, které zanechávají silný dojem. Více v komentářích.

Komu by se kniha Mordparta Ostrava: Případy šéfa ostravské kriminálky Luboše Valeriána mohla líbit?

• Fanoušci true crime literatury
  • Čtenáři hledající realistické kriminální příběhy
  • Milovníci napínavých a emocionálních vyprávění
  • Ti, kteří se zajímají o policejní vyšetřování
  • Čtenáři, kteří ocení detailní popisy zločinů

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mordparta Ostrava: Případy šéfa ostravské kriminálky Luboše Valeriána. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Bedřich63
12.04.2026

Jsem fanouškem detektivek různých autorů a rád čtu různé detektivní série.
Proto jsem si chtěl přečíst i tuto knihu, kde je výběr několika reálných případů ostravské mordparty.
Jedná se o docela zajímavý vhled do práce kriminalistů. Kniha je doplněna množstvím fotografií zavražděných a důkazního materiálu. Fotky poranění mi nedělaly úplně dobře, tak jsem je vždy jen zběžně proletěl.
Za mě povedená kniha přibližující reálnou práci lidí, kteří objasňují vraždy.

všech 39 komentářů

Související novinky - Mordparta Ostrava: Případy šéfa ostravské kriminálky Luboše Valeriána (1)

Krvavé srdce, Odvážná a další knižní novinky (18. týden)

27.04.2025

Kniha Mordparta Ostrava: Případy šéfa ostravské kriminálky Luboše Valeriána v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně78x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi