Mordparta Ostrava: Případy šéfa ostravské kriminálky Luboše Valeriána
přehled
Deviant ubíjející ženy kamenem do hlavy. Zrůda znásilňující oběti vrbovým prutem. Přízrak vraždící havíře v hlubinném dole. Důchodce řešící svou frustraci semtexem… To je jen zlomek případů bývalého vyšetřovatele a vedoucího odboru obecné kriminality Krajského ředitelství PČR MSk Luboše Valeriána, který do roku 2022 šéfoval i ostravskému oddělení vražd. Za svou kariéru se podílel na vyšetřování více než tisícovky nejzávažnějších trestných činů na Ostravsku – v kraji, který v žebříčcích násilné kriminality nejednou předstihl i Prahu. Lovil zrůdy vraždící své oběti bez mrknutí oka, jež hnala ziskuchtivost, žárlivost i sexuální deviace. Dvanáct příběhů, které zanechaly nesmazatelnou stopu v historii české kriminalistiky, vyděsí, šokuje a donutí čtenáře přemýšlet o hodnotě lidského života. Mnohé z nich nebyly dosud blíže publikovány a jsou širší veřejnosti téměř neznámé. Spoluprací novináře Tomáše Lánského a plukovníka Luboše Valeriána vznikl titul přibližující příběhy vrahů, ale též jejich obětí i opomíjených pozůstalých. Jednotlivé kapitoly předkládají čtenáři způsoby dopadení a usvědčení pachatelů či metody, které byly použity, stejně tak rozebírají podobné případy z historie české kriminalistiky. Knihu doprovází přes 170 dosud nevydaných fotografií z policejních archivů.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Audiokniha přináší fascinující pohled na kriminální případy z Ostravy. Čtenáři oceňují detailní popisy vyšetřování a lidskost autorů. Někteří čtenáři se ztotožňují s názory Luboše Valeriána na tresty pro pachatele. I přes hrůznost příběhů je kniha považována za čtivou a zajímavou, s mnoha informacemi o skutečných zločinech a vyšetřovacích metodách. Obsahuje také autentické fotografie, které zanechávají silný dojem. Více v komentářích.
Komu by se kniha Mordparta Ostrava: Případy šéfa ostravské kriminálky Luboše Valeriána mohla líbit?
- Fanoušci true crime literatury
- Čtenáři hledající realistické kriminální příběhy
- Milovníci napínavých a emocionálních vyprávění
- Ti, kteří se zajímají o policejní vyšetřování
- Čtenáři, kteří ocení detailní popisy zločinů
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mordparta Ostrava: Případy šéfa ostravské kriminálky Luboše Valeriána. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 39 komentářůSouvisející novinky - Mordparta Ostrava: Případy šéfa ostravské kriminálky Luboše Valeriána (1)
Krvavé srdce, Odvážná a další knižní novinky (18. týden)
27.04.2025
Kniha Mordparta Ostrava: Případy šéfa ostravské kriminálky Luboše Valeriána v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 6x |
| v Přečtených | 140x |
| ve Čtenářské výzvě | 21x |
| v Doporučených | 6x |
| v Mé knihovně | 78x |
| v Chystám se číst | 66x |
| v Chci si koupit | 25x |
| v dalších seznamech | 7x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium

80 %
78 %
Jsem fanouškem detektivek různých autorů a rád čtu různé detektivní série.
Proto jsem si chtěl přečíst i tuto knihu, kde je výběr několika reálných případů ostravské mordparty.
Jedná se o docela zajímavý vhled do práce kriminalistů. Kniha je doplněna množstvím fotografií zavražděných a důkazního materiálu. Fotky poranění mi nedělaly úplně dobře, tak jsem je vždy jen zběžně proletěl.
Za mě povedená kniha přibližující reálnou práci lidí, kteří objasňují vraždy.