Modrá hodina přehled
Přílivový ostrov Eris býval domovem umělkyně Vanessy Chapmanové, která zde tvořila výjimečné obrazy a keramiku. Stal se pro ni inspirací i útočištěm. A právě sem ji před dvaceti lety přijel navštívit její notoricky nevěrný manžel, který vzápětí beze stopy zmizel. Během současné výstavy Vanessiných děl v londýnské galerii odhalí náhodný návštěvník něco neuvěřitelného: součástí jednoho díla je lidská kost. Tento šokující objev přivede na ostrov nezvaného hosta, který začne rozkrývat složité předivo tajností a lží. Vyjdou najevo opravdu všechna tajemství ostrova Eris?... celý text
Originální název: The Blue Hour, 2024
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Modrá hodina. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 13 komentářůSouvisející novinky - Modrá hodina (3)
Modrá hodina – Paula Hawkins
05.10.2025
Dědic, Ptáčátko a další knižní novinky (40. týden)
28.09.2025
Novinky z Grady: tituly, které zpestří druhou polovinu roku
04.09.2025
Kniha Modrá hodina v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 1x |
| v Přečtených | 51x |
| ve Čtenářské výzvě | 1x |
| v Mé knihovně | 55x |
| v Chystám se číst | 87x |
| v Chci si koupit | 29x |
| v dalších seznamech | 3x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Paula Hawkins také napsal(a)
| 2017 | Do vody |
| 2021 | Pomalu hořící oheň |
| 2021 | Dívka ve vlaku |
| 2024 | Modrá hodinka |

55 %
83 %
79 %
Od Pauly Hawkins jsem četla vše co od ní u nás vyšlo a stále pro mě vede kniha Do vody, jejíž děj si pamatuju i po několika letech. Modrá hodina pro mě byla must-read záležitost a byla jsem opět spokojená.
Autorka umí psát velmi sugestivní, melancholické přípěhy, které čtenáře pohltí a drží ho v napětí a zvědavosti až do konce. U Modré hodiny tomu nebylo jinak. Už od první strany na mě dýchla tíživá atmosféra, skoro jsem slyšela šumět moře nebo jsem cítila jak voní vzduch po bouřce.
Ačkoliv autorčiny knihy čtenáři hodnotí spíš jako průměrné, mně její knihy sedí a vždycky mě vytrhnou z reality. Hraje si s našimi myšlenkami a nikdy jsem zatím neodhadla, kam se bude děj ubírat. Hlavní hrdinové jsou pro mě nepředvídatelní a podezírám úplně každého. Moc mi tu tentokrát nesedělo střídání časových rovin, obecně to v knihách nevyhledávám, ale mělo to svůj význam, takže jsem to autorce odpustila :-)
Pokud máte autorčin styl psaní rádi, určitě budete spokojeni. Nejde o její nejlepší kousek, ale rozhodně stojí za přečtení.