Elrik 1 a 2 přehled

Julien Blondel

Velkolepá komiksová adaptace slavného románu Michaela Moorcocka! Elrik, vládce prastarého dračího ostrova Melniboné, je jednou z nejikoničtějších postav světové fantasy literatury. Albína Elrika už celé milénium při životě drží jen lektvary a magie, což jeho protivníci považují za slabinu a snaží se ho sesadit z Rubínového trůnu. Aby toho Elrik neměl málo, ještě se na něj chystá horda pirátů z Mladých království. To vše ve jménu Ariocha, nejmocnějšího pána Chaosu – a je zaděláno na pořádnou řežbu.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Elrik 1 a 2. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Yarwen
28.10.2025

Z předmluv jsem nabyl dojmu, že držím v roce jeden z nejlepších komiksů v tom nejlepším zpracování. Nu, jedná se o nadprůměrný fantasy příběh, kresba rovněž velmi dobrá, nejvíc působivá je pak krvežíznivá a krutá atmosféra ostrovní říše Melniboné. Samotný děj toho nenabídne mnoho - bitva, zrada, pomsta, hodně prostoru je věnováno dialogům, které příběh neposouvají, ale to nevadí, více přibližují jednotlivé charaktery postav.
Celkově tedy palec nahoru, jen ty předmluvy byly krapet velkohubé, ale autoři se holt v tomto díle zhlížejí.

všech 11 komentářů

Související novinky - Elrik 1 a 2 (0)

Kniha Elrik 1 a 2 v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně42x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Julien Blondel také napsal(a)

Julien Blondel
francouzská