Mlíkař přehled
Mlíkař je intimní příběh z dramatického období konfliktu v Severním Irsku. Osmnáctiletá hrdinka žije stejně jako všichni ostatní bez přestání pod drobnohledem okolí – všichni sledují, s kým mluvíte, kam chodíte, co čtete, protože každé sebemenší gesto má svůj význam a napovídá, jestli jste „náš“, nebo patříte „k nim“, nebo jste „zrádce“. Když se o ni začne zajímat o hodně starší ženatý muž, „mlíkař“, známý účastí v odboji, nemá úniku v doslovném ani přeneseném slova smyslu. Není kam odejít a nemůže už hledat útěchu ani v četbě za chůze, ani v běhu po místních parcích – mlíkař je všude a zlé jazyky se nezastaví.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mlíkař. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 45 komentářůSouvisející novinky - Mlíkař (2)
Knižní novinky (40. týden)
27.09.2020
Knižní novinky (34. týden)
16.08.2020
„Nepsany pravidlo znelo nepriznavat, neuznavat detaily, jelikoz tenhle typ detailu by znamenal moznost volby a moznost volby by znamenala zodpovednost, a co kdybychom v ty zodpovednosti selhali? Co kdybychom selhali i pri zkoumani dusledku toho, ze vidime vic, nez dokazeme unest?“
Ocenění knihy (2)
2020 -
International IMPAC Dublin Literary Award
2018 -
Booker Prize
Kniha Mlíkař v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 12x |
| v dalších seznamech | 3x |

73 %
93 %
Mlíkař
Tohle je báječná záležitost. Překladová lahůdka. Kniha, která je výborná od začátku do konce, ale nic vám nedá zadarmo. Historie se opakuje a psychicky teror může být mnohem tíživější než fyzické násilí.