Mladej Mungo přehled
Mungo a James vyrůstají na sídlišti v Glasgow a měli by být zapřisáhlými nepřáteli – Mungo je protestant, James katolík. Jenže místo toho se do sebe zamilují. Mungo se usilovně snaží skrýt své pravé já, zejména před svým starším bratrem Hamishem, vůdcem místního gangu s brutální pověstí. To je však nic ve srovnání s tím, co přijde o několik měsíců později, když matka pošle Munga na rybářský výlet se dvěma podivnými muži, kteří z něj mají udělat „pořádného chlapa“. Mungo musí sebrat všechnu vnitřní sílu a odvahu, aby se dostal zpět na bezpečné místo, kde on a James ještě mohou mít budoucnost. Mladej Mungo je strhující příběh o hranicích mužství, o násilí, kterému čelí mnoho queer lidí, a o nebezpečí, jež hrozí, když někoho milujete příliš.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha "Mladej Mungo" vzbuzuje silné emoce a přináší intenzivní zážitky. Čtenáři se shodují, že příběh je drsný a realistický, ukazující život v chudinské čtvrti Glasgow. Mungo a jeho okolí procházejí těžkými situacemi, které odrážejí beznaděj a násilí. Přesto se v příběhu objevuje i naděje a láska, což dodává příběhu hloubku. Autorův styl psaní je vysoce hodnocen, ačkoli některé pasáže jsou bolestivé a vyžadují od čtenáře silné nervy. Kniha je doporučována pro její autenticitu a schopnost zasáhnout čtenáře na emocionální úrovni. Více v komentářích.
Komu by se kniha Mladej Mungo mohla líbit?
- Čtenáři, kteří hledají silné emocionální příběhy
- Milovníci realistické literatury
- Fanoušci autorova předchozího románu Shuggie Bain
- Ti, kteří se zajímají o sociální témata
- Čtenáři toužící po hlubokých a intenzivních zážitcích
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mladej Mungo. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 32 komentářůSouvisející novinky - Mladej Mungo (0)
Kniha Mladej Mungo v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 5x |
| v Přečtených | 149x |
| ve Čtenářské výzvě | 20x |
| v Doporučených | 15x |
| v Mé knihovně | 66x |
| v Chystám se číst | 238x |
| v Chci si koupit | 60x |
| v dalších seznamech | 4x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium

90 %
69 %

Romantický příběh to určitě není. Téma mi nesedlo, dost jsem se trápila. Celkově je to depresivní. Hodně popisující a někdy nezáživné. Fandím všem spisovatelům, proto ta hvězda.