Mistr Jan Hus: Věrný až do smrti přehled

Ellen Gould White

Obálka knihy Mistr Jan Hus: Věrný až do smrti

Pražské adventistické nakladatelství Advent-Orion připravilo k 600. výročí upálení mistra Jana Husa publikaci „Mistr Jan Hus – Věrný až do smrti“. Český středověký náboženský myslitel, kněz, vysokoškolský pedagog a reformátor mistr Jan Hus je jednou z osobností české historie, které významně ovlivnily dějiny Evropy i světa. Text je podle knihy Ellen Gould Whiteové (1827 – 1915) Velké drama věků, kterou stejné nakladatelství vydalo v roce 2007. E.G. Whiteová se v něm věnuje i širšímu kontextu událostí, které poznamenaly život mistra Jana . Úryvek vybraný do této publikace přináší ucelený pohled do života člověka, který miloval pravdu a byl ochoten pro ni přinést i tu největší oběť.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mistr Jan Hus: Věrný až do smrti. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Nemo78
04.10.2025

Krátký průřez životem a myšlením reformátora, jednoho z těch, kdo dokázali změnit svět.
Brožura nemá za cíl odvyprávět celý život a dílo, jen spíš vytvořit vzpomínku a motivaci k dalšímu zájmu o Mistra Jana.

všech 2 komentářů

Související novinky - Mistr Jan Hus: Věrný až do smrti (0)

Kniha Mistr Jan Hus: Věrný až do smrti v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně2x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Ellen Gould White také napsal(a)

Ellen Gould White
americká, 1827 - 1915