Ztracený kov přehled
Bývalý ochránce zákona z Burin, nynější senátor Waxilián Ladrian už léta stíhá záhadnou organizaci Sbor, v jejímž čele figuroval jeho zemřelý strýc a nyní v něm působí jeho sestra. Sbor stál za únosy lidí s allomantickými schopnostmi nebo genetickými předpoklady a stojí patrně i za nově objevenými tajnými zásobami zbraní v oblasti Vnějších měst kolem Bilmingu. Jeho vliv sahá až do senátu a rozdmýchává nebezpečný konflikt mezi Vnějšími městy a Elendelem. Wax odhaluje zbraň obrovské ničivé síly namířenou na Elendel, kterou má Sbor patrně k dispozici. Od nesmrtelných kander, které slouží scadrialskému bohu Souladu, se dovídá, že se Bilming dostal pod vliv Sborem uctívaného boha Trella a že Elendelu i celému Scadrialu hrozí zkáza. Marasi je kontaktována bytostmi z jiných koutů kosmíru usilujícími o záchranu Scadrialu. Wax čelí tlaku, aby navzdory vlastnímu přesvědčení znovu přijal roli bojovníka Souladu a postavil se proti katastrofě, která jinak zničí Elendel i celou planetu.... celý text
Originální název: The Lost Metal, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztracený kov. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 7 komentářůSouvisející novinky - Ztracený kov (0)
„Víš, ty jsi vždycky hezčí, když jím čokoládu. To je zvláštní.“ „To jen tak říkáš,“ odpověděl Allik, „abych upekl další.“ „No samozřejmě to říkám proto,“ prohlásila a vzala si další sušenku.“
„„Jó, myšlenky jsou nakažlivý, Waxi. Víc než nemoci.““
Kniha Ztracený kov v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 1x |
| v Přečtených | 52x |
| ve Čtenářské výzvě | 5x |
| v Doporučených | 3x |
| v Mé knihovně | 61x |
| v Chystám se číst | 26x |
| v Chci si koupit | 33x |
| v dalších seznamech | 1x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Brandon Sanderson také napsal(a)
| 2012 | Cesta králů |
| 2008 | Finální říše |
| 2019 | Meč Přísahy |
| 2006 | Elantris |
| 2010 | Vyjednavač |

92 %

Já jsem tak moc doufala, že nás B. Sanderson jenom straší a tahá za nos a že se to na konci nestane... ta hora... :(( Ach jo. Po tomhle si musím přečíst zase něco lehčího a veselejšího.
Jinak kniha zase přečtená jedním dechem. Bylo to super. Ale než jsem tomu napálila 5*, otevřela jsem znovu poslední díl první éry a prostě... tohle finále se tomu předchozímu rovnat nemůže.
Celá tahle éra byla spíš taková výplň, příprava na tu poslední. Tak jsem hodně zvědavá, co nám přinese budoucnost.
(Jinak ale super, že jsme konečně měli možnost nahlédnout aspoň trochu do zákulisí Kosmíru, potkali staré známé a možná se o malinko víc přiblížili k rozlousknutí některých tajemství. Jenom mi prosím někdo vysvětlete to s krveduchy. Na Rošáru působí jako totální mafie. -_- )