Dívka v orlích spárech přehled
Karin Smirnoff
Mikael Blomkvist a Lisbeth Salanderová opět na scéně. Sedmý případ ze série Milénium. Vzdálený sever Švédska zachvátila zlatá horečka. Dosud nevyužité přírodní zdroje lákají zástupy lidí, ne každý však přijíždí s čistými úmysly. Lisbeth Salanderovou sem nepřivádí vidina bohatství, nýbrž úkol stát se opatrovnicí své neteře Svaly, jejíž matka záhadně zmizela. Mikael Blomkvist míří na svatbu své dcery. Jejich napjatý vztah se ještě zhorší, když se kolem ženicha začnou šířit nepříjemné zvěsti. Mikaelovou poslední nadějí se stává právě Lisbeth – a tak se oba zase jednou ocitnou přímo v oku bouře. Sedmý díl série Milénium, tentokrát z pera Karin Smirnoff.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2024 , Kniha ZlínOriginální název:
Havsörnens skrik, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dívka v orlích spárech. Přihlašte se a napište ho.

Četlo se to dobře, rychle, ale pochybuju, že mi to víc uvízne v paměti. Četla jsem to pouze kvůli fialovému obalu do Čtenářské výzvy.

Kniha se mi nakonec vlastně dost líbila a opět jsem se od ní nemohla odtrhnout. Příběh (lehce mrazivý) mě bavil, tedy až na ten rychlý konec. Ten mě překvapil a přišel mi, jako připravená půda pro další díl.
Oheň v těle, Hlubiny a další knižní novinky (42. týden)
13.10.2024
Mráz, Murtagh a další knižní novinky (17. týden)
21.04.2024
Kniha Dívka v orlích spárech v seznamech
v Mé knihovně | 84x |
Milenium is dead. Časy, kdy jsem jako náctiletý capart chodil začátkem každého měsíce kolem trafiky a vyhlížel, zda náhodou nevyšla nová čísla mých oblíbených časopisů Premiere nebo Screenfun, jsou nenávratně pryč. Jediné, co zbude, jsou vzpomínky a stará čísla k přivolání nostalgie. A série Milénium je na tom úplně stějně. Můžou vycházet nové díly, ale už to nebude nikdy jako dřív. Tohle prostě není Mikael a Lisbeth, které jsem znal a měl tak rád. A to vůbec nemluvím o divných meta narážkách (Stieg Larsson, Noomi Rapace), které mi absolutně nesedly. Do dalšího dílu se budu opravdu hodně přemlouvat.