Měsíční prach přehled
Román Měsíční prach patří k raným autorovým dílům. Clarke v něm líčí svou vizi budoucnosti, kdy Měsíc nese nejen vědecké základny, ale už i několik měst, a cestovní kanceláře tam organizují turistické zájezdy. Při jedné vyhlídkové jízdě dojde k havárii, výletní vozidlo se propadne do prašného podloží. Napínavě vylíčená záchranná akce je zároveň příběhem o lidské hlouposti a malichernosti.... celý text
Originální název: A Fall of Moondust, 1961
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Měsíční prach. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 77 komentářůSouvisející novinky - Měsíční prach (0)
„Člověk nedokáže dostatečně ocenit svůj svět, dokud se na něj nepodívá z vesmíru.“
„Byl už tak unaven, že už ho kupředu hnala jen umíněnost.“
všech 7 citátů najdete u autoraKniha Měsíční prach v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 4x |
| v Přečtených | 731x |
| ve Čtenářské výzvě | 46x |
| v Doporučených | 30x |
| v Mé knihovně | 449x |
| v Chystám se číst | 73x |
| v Chci si koupit | 5x |
| v dalších seznamech | 3x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Arthur Charles Clarke také napsal(a)
| 2008 | 2001: Vesmírná odysea |
| 1984 | Setkání s Rámou |
| 2005 | Konec dětství |
| 1994 | Návrat Rámy |
| 1982 | Zpráva o třetí planetě |

91 %
72 %
56 %

Dobrodružné sci-fi, jež jsem tuhle vylovil z hromádky dlouho odsouvaných knih z dob, kdy jsem usiloval o post vášnivého fanouška žánru, a které dnes nejvíce táhne snad jen jméno svého autora.
Hlavě pro fanoušky génia Arthura C. Clarka bude určena tahle jedna z jeho prvotin. Čtenář totiž nejvíce docení genialitu technické stránky jen s patřičným dobovým odstupem, ta dnes již pochopitelně zastarává. Také spisovatelský um v podobě volby pestrých charakterů, z nichž mnohé dnes působí šablonovitě a technicky až příliš optimistický příběh kdysi tak poutavý, dnes už banální.
S doporučením všem vášnivým fanouškům klasické sci-fi tedy hodnotím skromně.