Fantom přehled

Fantom
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546200/bmid_mentalista-mina-dabiri-a-vincent-walder-fantom.jpg 4 70 70

Mentalista série

< 3. díl

Stockholm žije přípravami na Vánoce, když ministru spravedlnosti začne kdosi vyhrožovat smrtí. V tunelech stockholmského metra jsou objeveny ostatky úspěšného finančníka a dalších dvou obětí. Existuje mezi nimi souvislost? Má být ministr další z nich? Policejní vyšetřovatelka Mina Dabiriová opět přivolá na pomoc mentalistu Vincenta Waldera, který ovšem sám čelí výhrůžkám neznámého pisatele. Na Štědrý den všechno skončí, Vincent Walder už nebude existovat. Tajemný Stín zanechává všude vzkazy a připomíná blížící se konec, ale Vincent nemá ani ponětí, kdo by tím nebezpečným šílencem mohl být. Pokud požádá o pomoc policii, někdo z jeho blízkých zemře. Jenže co vlastně Stín chce? Jakousi chladnokrevnou odplatu, nebo pokání? Situace se začíná odtrhávat od reality, požadavky vyděrače jsou čím dál neurčitější a nebezpečnější. Kdo nakonec přijde o život?... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Metafora

Mirage, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Fantom. Přihlašte se a napište ho.

Mušketyrpepa
19.03.2025 5 z 5

Krásné zakončení

Dixiii
28.02.2025 5 z 5

Po dočtení předchozího dílu jsem se musela okamžitě pustit do dalšího. Co vám budu, je to skvělé. Postavy Miny a Vincenta to celé táhnou. A Stín?
Jediná škoda, že to byl poslední díl trilogie. Par excellence za mě.

mrs.jungova
19.02.2025 5 z 5

Každá postava, která se v této sérii objevila, prošla určitým vývojem a já si zamilovala každého z nich. Ztráty, které jsme v průběhu série zažili mi srdce roztříštilo na milion kousků. Nicméně postupně se opět zacelovalo.

Mina a Vincent jsou skvělá dvojka. Už jsem o nich básnila dvakrát, tak si to dámě naposledy i potřetí. Mina se za ty tři díly neskutečně změnila! Její vývoj byl neskutečný, stejně tak Vincentův. Jejich spolupráce a řešení záhad bylo geniální. Vždy se skvěle doplňovali a byli tak sehranou dvojkou a nejen při vyšetřování.

I tento díl byl plný akce, hádanek a napětí! Závěr ve mě vyvolal nespočet smíšených pocitů - pochopení, šok i smutek. = Je to závěr, který nám v mysli zůstane ještě pěkně dlouho.

Pokud jste se k sérii ještě nedostali a patříte mezi fanoušky thrillerů a detektivek, tohle je rozhodně trilogie kterou chcete číst!

Fantom – strhující finále napínavé trilogie

10.11.2024

Svěží vítr, Hadrové panenky nelžou a další knižní novinky (36. týden)

01.09.2024

Kniha Fantom v seznamech

v Mé knihovně91x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)