Měli jsme štěstí přehled

Georgia Hunter

Vždy existuje naděje. Historický román podle skutečného příběhu. Píše se rok 1939 a členové rodiny Kurcových se snaží vést normální život. Stíny války však zahalují i jejich město, a tak jsou nuceni rozprchnout se do různých koutů světa. Dramatický útěk ze země, pracovní lágry i každodenní skrývání židovské identity – to vše Kurcovy čeká. I v beznadějných situacích však existuje něco silnějšího než nacistický teror: nezdolná vůle přežít a znovu se setkat s milovanou rodinou, až všechny tyto hrůzy skončí.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2021 , Kniha Zlín
Originální název: We Were the Lucky Ones, 2017

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha o rodině Kurcových z Polska zanechává silný dojem. Čtenáři oceňují její emotivní příběh, který je založen na skutečných událostech. Mnozí byli ohromeni odvahou a sounáležitostí postav, které překonaly válečné útrapy. Historie rodiny je fascinující a ukazuje, jak náhody ovlivnily jejich osudy. Kniha je považována za čtivou a poutavou, i když některým čtenářům se zdála chaotická. Celkově však většina hodnotí příběh jako dojemný a inspirativní, doporučují jej dalším čtenářům. Více v komentářích.

Komu by se kniha Měli jsme štěstí mohla líbit?

• Milovníci historických románů
  • Čtenáři hledající inspiraci v těžkých časech
  • Ti, kdo se zajímají o židovskou historii
  • Fanoušci silných rodinných příběhů
  • Čtenáři, kteří ocení skutečné příběhy

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Měli jsme štěstí. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Modi666
13.02.2025

Příběh jedné rozvětvené židovské rodiny z polského města Radom. Spisovatelka je vnučkou jednoho z hlavních hrdinů a na základě vzpomínek mnoha lidí dala dohromady jejich osudy za druhé světové války.
Příběh výjimečný tím, že tahle rodina měla opravdu štěstí a k němu nějaký zvláštní dar skvělé intuice a houževnatosti.
Všichni, přes mnoho různých obratů, přežili. Rodiče, děti i vnoučata. Ojedinělý to úkaz z té doby.

všech 80 komentářů

Související novinky - Měli jsme štěstí (1)

Knižní novinky (4. týden)

24.01.2021

Kniha Měli jsme štěstí v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně205x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi