Matky přehled
Brit Bennett
Nadia Turnerová je krásná, avšak rebelující a smutkem zmítaná sedmnáctiletá dívka. Luke Sheppard je syn místního pastora, který býval fotbalovou hvězdou. Zranění ho ale přimělo skončit a teď obsluhuje v bistru. Oba jsou mladí a ani jeden z nich nehledá nic vážného. I přesto je výsledkem tohoto teenagerského románku těhotenství a následné tajnosti mají dopad, který daleko přesahuje jejich mládí. Nadia skrývá pravdu přede všemi, včetně své nejlepší kamarádky Aubrey. Roky rychle ubíhají. Nadia, Luke a Aubrey už jsou dospělí, a ještě pořád sklízejí plody rozhodnutí, která onoho léta učinili. Chyceni v milostném trojúhelníku, kterým jsou nuceni opatrně manévrovat, se snaží najít odpověď na vtíravou otázkou: Co kdyby se tenkrát rozhodli jinak?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Matky. Přihlašte se a napište ho.

Musím se už konečně naučit nedocitat každou rozectenou knihu, ktera nezaujme. Tady mělo spad posledních pár stranek, zbytek fakt ne.

Po knížce jsem pokutovala dlouho. Ovšem jedno velké zklamání. Nějak jsem nepochopila celkové vyznění příběhu. Milostný trojúhelník mi přišel plochý, téma potratu se prolíná dějem, ale není nosné. Název zavádějící. Nevím. Alespoň hezká obálka.)
Lvi na výsluní a další knižní novinky (22. týden)
29.05.2022
„Už ji viděl nahou - dokonce vnikl do jejího těla -, v žádném případě by však nesnesla, aby viděl něco tak intimního jako její strach.“
„Matky jsou sobecké. Mezi matku a dítě prostě nepronikneš.“
„Pokud je nemožné poznat člověka, jehož tělo bylo vaším prvním domovem, koho pak můžete doopravdy znát?“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Matky v seznamech
v Mé knihovně | 145x |
"Teď je dospělá, nebo si to aspoň myslí. Ještě se ale nenaučila matematiku žalu. To, co člověk ztratí, má vždycky větší váhu než ten zbytek."
Dcery.
Přítelkyně.
Milenky.
Manželky.
Matky.
A děti nechtěné i vytoužené.
Ztráty, které nejdou vrátit zpět.
Život. Syrový život. A vztahy v něm. Takové, jaké skutečně jsou. Bez příkras, bez odpustků. Bez naděje?
Neskutečně chytrá, čtivá a výjimečně odvyprávěná kniha, která vyčnívá nad ostatními. Budete konfrontováni se svými tajemstvími, prohřešky i bolestmi. Budete číst o sobě. Jaká čtenářka by se nedokázala vcítit do Nadii? Natož do Aubrey?
Brit Bennet je pro mě novým objevem.
Děkuju za krásný příběh.
"Viděly jsme, co tenhle svět nabízí. Děsíme se toho, co po nás žádá."