Někde za mořem přehled

Někde za mořem
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/551142/bmid_nekde-za-morem.png 4 57 57

Marsyas série

< 2. díl

Arthur Parnassus vede dobrý život, který si vystavěl z popela toho špatného. Je ředitelem neobvyklého sirotčince na vzdáleném a podivném ostrově a doufá, že se brzy stane adoptivním otcem šesti magických dětí, které tam žijí. Cesta k tomu však není jednoduchá. Přestože spolu s Linusem Bakerem, bývalým pracovníkem Oddělení péče o magickou mládež a láskou Arthurova života, odhalili světu, jak vládní sirotčince fungují, strach z magie stále rezonuje. A ne každý má radost z veřejného slyšení, na němž má Arthur podat své svědectví. V pokračování Domu v blankytně modrém moři se Arthurova nesourodá magická rodina musí popasovat s náročným úkolem: říci pravdu dost nahlas na to, aby už ji nikdy nešlo zamlčet. I kdyby měla vyletět z popela jako fénix.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , conQueer

Somewhere Beyond the Sea, 2024

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Někde za mořem. Přihlašte se a napište ho.

pazoozoo
12.03.2025 2 z 5

Bohužel musím říct, že tato kniha byla dle mého názoru až zbytečně na sílu plná LGBTQ postav - skutečně se v ní neobjevil žádný heterosexuál. Nemám problém s LGBTQ postavami, ale mám ráda, když je poměr alespoň trochu vyrovnaný, nepůsobí to potom tak uměle. Nevím, jestli to bylo touto nerovnováhou nebo byl příběh skutečně tak plochý, měla jsem co dělat knihu dočíst navzdory tomu, že všechny předchozí knihy autora jsem četla a přišly mi naprosto skvělé, po pravdě nevím, jestli budu číst další z jeho knih.

DreamerX9
11.03.2025 2.5 z 5

Kniha je krásně napsaná a postavy skutečně magické trochu jako číst paní Peregrinovou. Za mě to bylo milé počtení s velkým důrazem na podporu komunity. Autorovu předešlou knihu to ovšem ani zdaleka nepředčilo

Kalokaghatia
06.03.2025 4.5 z 5

O trošičku slabší než předchozí díl, ale stále vtipné, milé a dojemné (někdy možná až zbytečně moc). Každopádně se mi vůbec nechce se s obyvateli Marsyasu loučit. Ráda bych si přečetla další dobrodružství, třeba až bude Lucy v pubertě.

Knižní novinky do konce roku

08.12.2024

Kniha Někde za mořem v seznamech

v Mé knihovně81x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)

TJ Klune (p)
americká, 1982