Markovič: Lovec přízraků přehled

Jiří Markovič, Viktorín Šulc

Byly to výjimečné a výjimečně kruté případy. Když kriminalisté poprvé stáli na místech vražd, nad zuboženými těly obětí, připadal jim neznámý pachatel jako vzdálený přízrak. Jako monstrum s nepochopitelným myšlením a ještě zvrácenějším konáním Jaká byla realita? Profesionální dráha policejního vyšetřovatele a šéfa pražské mordparty Jiřího Markoviče je lemována především sexuálními vraždami. Případ pětinásobného vraha Hojera či kauza tzv. spartakiádního škrtiče Straky vstoupily už na beztak výrazně zkrvavělý piedestal historie české kriminalistiky. Markovič ale také řešil brutální vraždu v hodkovičském lese – ta svého času inspirovala scénáristu Jaroslava Dietla, stejně jako pozměnila učebnicové kánony o předpokládaném pachatelově profilu. Dozvíme se také nelítostnou pravdu o dvojnásobné vraždě v Prokopském údolí. O vraždě v restauraci U Dvou koček, jež vyústila v soudní maratón. O psychopatu Vocáskovi, prvním doživotním odsouzenci, který se dnes snaží prodrat na svobodu. Navštívíme místa činu, pitevny, psychiatrická zařízení Zasvěceným průvodcem nám bude Lovec přízraků.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha přináší fascinující pohled na skutečné kriminální případy, které vyšetřoval Jiří Markovič. Čtenáři oceňují detailní popis vyšetřování a psychologii pachatelů. Mnozí zmiňují, že kniha je syrová a drsná, což přispívá k její autenticitě. Přestože některé pasáže jsou obtížné, čtenáři chválí vypravěčský styl a dokumentární přístup, který je vtahuje do příběhu. Vysoké hodnocení a doporučení ukazují, že kniha oslovila široké spektrum čtenářů, kteří se zajímají o true crime žánr. Více v komentářích.

Komu by se kniha Markovič: Lovec přízraků mohla líbit?

• Fanoušci kriminálních příběhů
  • Čtenáři hledající autentické vyprávění
  • Milovníci dokumentárních stylů
  • Odolní čtenáři s chutí na drsné příběhy
  • Ti, kdo se zajímají o psychologii zločinu

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Markovič: Lovec přízraků. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Mánička178
31.03.2026

Neholduju true crime, ale osobnost pana Markoviče mně přijde tak fascinující, že mě zvědavost přemohla! Bylo potřeba si to trochu nadávkovat a díkybohu není fotodokumentace tak bohatá, takže doufám, že to, co jsem viděla, brzo zapomenu :D Skvěle napsaná knížka, opravdu velmi čtivé.

všech 121 komentářů

Související novinky - Markovič: Lovec přízraků (0)

Kniha Markovič: Lovec přízraků v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně279x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi