Marie Stuartovna přehled
Románová biografie Marie Stuartovny, proslulé skotské královny, jejíž tragické osudy se staly námětem mnoha románů i historických studií. Autor se snaží na podkladě historiografického materiálu podat co nejvýstižnější charakteristiku a nejobjektivnější obraz této osobnosti, o níž se historické prameny diametrálně rozcházejí. Na pozadí velkého střetnutí Marie Stuartovny s anglickou královnou Alžbětou líčí dětství Stuartovny, její mládí ve Francii a sňatek s francouzským králem, i spletité a temné události z doby její vlády ve Skotsku. Kniha vrcholí líčením královnina zajetí v Anglii a smrtí na popravišti. Jako všechny Zweigovy románové biografie je i tato kniha dramatická a čtenářsky působivá. ... celý text
Originální název: Maria Stuart, 1935
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Marie Stuartovna. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 43 komentářůSouvisející novinky - Marie Stuartovna (0)
Kniha Marie Stuartovna v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 5x |
| v Přečtených | 298x |
| ve Čtenářské výzvě | 34x |
| v Doporučených | 13x |
| v Mé knihovně | 271x |
| v Chystám se číst | 116x |
| v Chci si koupit | 15x |
| v dalších seznamech | 4x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
16. století Skotsko životopisné, biografické romány Marie Stuartovna, 1542-1587 královnyStefan Zweig také napsal(a)
| 2006 | Netrpělivost srdce |
| 1979 | Amok |
| 1999 | Svět včerejška |
| 1966 | Marie Stuartovna |
| 1993 | Marie Antoinetta |

82 %
76 %

Pěkně napsaný historický román. Určitě doporučuji podívat se na seriál Království, který zpracovává život Marie Stuartovny, ale klade větší důraz na dětství/mladí královny.