Malé ženy přehled

Louisa May Alcott

Malé ženy série

1. díl >

Romantická Meg, nezkrotná Jo, nenápadná Beth a rozmazlená Amy. Čtyři sestry, které musejí čelit stesku po tatínkovi, který bojuje v občanské válce, chudobě či vážné nemoci, ale hlavně svým vlastním ambicím, tužbám a malým nectnostem. Čtyři dívčí hrdinky, jež postupně dospívají, zakládají vlastní rodiny a poznávají velké lásky, velké smutky, všední strasti i nevšední krásy života. To jsou proslulé Malé ženy, které se již po generace zapisují do srdcí stále nových čtenářů nejen v Americe, kde si získaly status rodinné klasiky a věčného bestselleru. Malé ženy přinášíme českých čtenářům v kompletní nezkrácené podobě včetně druhého dílu, jenž sleduje další osudy sester Marchových.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: 2014 , Knižní klub
Originální název: Little Women, 1868

Co říkají o knize uživatelé?

Příběh čtyř sester, které žijí se svou laskavou matkou, je dojímavou a inspirativní ságou. Každá sestra má svou jedinečnou osobnost a touhy, které se vyvíjejí v průběhu času. Kniha zachycuje jejich dětství a následný přechod do dospělosti, kdy se snaží najít své místo ve světě. Vztahy mezi nimi a jejich rodinné hodnoty jsou klíčovými tématy, která oslovují čtenáře napříč generacemi. Děj je plný emocí, lásky a morálních lekcí, které zůstávají aktuální i dnes. Více v komentářích.

Komu by se kniha Malé ženy mohla líbit?

• Milovníci klasické literatury
  • Čtenáři hledající inspiraci v rodinných příbězích
  • Fanoušci silných ženských postav
  • Ti, kdo ocení emotivní a poučné příběhy

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malé ženy. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Forsaken
05.02.2026

Kdysi v mém osobním pravěku jsem viděl film, který se podle mého názoru opravdu podařil, a tak jsem si o téměř třicet let později koupil i knihu, abych měl konečně srovnání. A byl jsem nemile překvapen tím, že se mi text nečetl zrovna nejlépe (proto ta jedna pěticípá dolů). Příběh mě bavil, v tom problém nebyl, já jsem spíš bojoval s českým překladem, z něhož jsem měl pocit, že vznikl ve dvacátých letech minulého století. Nějak mi to prostě nesedlo. A to si o sobě přitom myslím, že jsem vcelku flexibilní; například takové Lísce Madly Pospíšilové bych dal klidně i desítku, kdybych měl tu možnost. Takže abych své hodnocení Malých žen nějak zjednodušil: příběh 5*, mně tak ne zcela vyhovující překlad 3*.

všech 365 komentářů

Související novinky - Malé ženy (1)

Knižní novinky (7. týden)

08.02.2020

... a hlavně prales knížek, v němž se mohla po libosti toulat, to vše pro ni učinilo z knihovny kraj blaženosti.

Better be happy old maids than unhappy wives, or unmaidenly girls, running about to find a husband. Don't be troubled, Meg, poverty seldom daunts a sincere lover. Some of the best and most honoured women I know were poor girls, but so love-worthy that they were not allowed to be old maids.

Kniha Malé ženy v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených2 879x
ve Čtenářské výzvě1 191x
v Mé knihovně809x
v Chystám se číst1 252x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi