Mágové a šarlatáni přehled

Mágové a šarlatáni
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492594/bmid_magove-a-sarlatani-KEp-492594.jpg 4 43 43

Střež se jich! Stojí na jednom z několika útržků ze starých knih, které Karel našel na půdě rodinného domu. Obsah slov z dávných časů jej vtahuje do pátrání po jejich autorovi, záhadném F. F. Při hledání stop vedoucích k rozluštění tajemství Karlovi zdatně sekunduje jeho přítelkyně Eliška. Čím víc však o tajuplném muži zjišťují, tím častěji jsou nuceni připustit, že na světě možná existuje ještě jedno řemeslo, na něž lidé už dávno zapomněli… To, které provozuje cech čarodějů. Objevují příběh mladého tovaryše čarodějného řemesla, který se kdysi vydal na pouť evropským kontinentem, aby naplnil svůj osud a zabezpečil přežití magie v dobách, kdy takzvaný rozum získal převahu nad přírodou a jejími silami. V dobách, kdy nastal soumrak magie.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mágové a šarlatáni. Přihlašte se a napište ho.

jarda42
13.01.2025 1 z 5

Knihu jsem dostal k Vánocům a byl jsem ply nadšení a očekávání, když jsem ji začal číst. Nicméně musím přiznat, že mě kniha velmi zklamala. Děj byl velmi nezáživný ba přímo nudný. Celý příběh se opravdu táhl a autor na mě působil jako uspávač hadů. Upřímně bych knihu nedoporučil a další knihu bych si od autora rozhodně nekoupil.

monikasbookclub
11.01.2025 4 z 5

Při výběru první knihy v roce 2025 jsem měla opravdu štěstí. Byla jíkniha Mágové a šarlatáni od autora @_.ji.lin._ , kterému tímto děkuji za její poskytnutí.
Já jak určitě víte miluji fantasy, takže neodmítnu žádnou knihu v tomto žánru. Jak začátek, tak konec knihy byl pro mě opravdu skvělý. Líbilo se mi, že se děj  odehrává jak v současnosti, tak minulosti. Zároveň tam sledujeme příběh nejen Fabriciho, ale také Karla. Dost jsem se bála, že díky tomu bude příběh trochu zmatený, ale naštěstí se tak nestalo. Musím se přiznat, že i když se mi kniha četla opravdu dobře, prostředek, co se děje a zajímavosti týče, docela váznul. Nebyl vyloženě nudný, ale tempo bylo až moc pomalé a i když objevování světa z pohledu Fabriciho bylo zajímavé, samotné vyprávění mě nebavilo. Konec už zase nabral na obrátkách a krásně celou knihu zakončil.
Nenechte se mýlit, není to jen tak obyčejné fantasy. Přijde mi, že autor nám chtěl předat nejenom děj v podobě klasické fantasy. Zároveň nám uvedl opravdu zajímavý a jedinečný svět plný mýtických zvířat, rostlin a snažil se nám předat i určitě myšlenky a poselství.
Určitě si tedy z knihy neodnesete jenom krásný požitek ze čtení, zároveň si odnesete události k zamyšlení a možná i nějaké ponaučení.
Na závěr bych chtěla ještě vyzvihnout jazyk a dobové výrazy, které knihu provázejí. Umocňuje to v čtenáři samotný požitek z knihy.

Gymnazista_160
26.10.2024 5 z 5

Skvělá kniha,pro někoho kdo je netrpělivý je možná trochu dlouhá ale já to beru jako pozitivum kvůli velkému rozvinutí postav.5 hvězdiček dávám s naprosto klidným svědomím

Program apokalypsy, Nick a Charlie a další knižní novinky (21. týden)

22.05.2022

...neboť takhle magie nefunguje.

Kniha Mágové a šarlatáni v seznamech

v Mé knihovně45x