Luciina volba přehled

Dagmar Berková

Hluboce lidský příběh, jímž se jako červená niť vine touha po lásce, uznání a svobodném rozhodování o vlastním životě. Osmnáctiletá Anna, postižená dětskou obrnou, se vzbouří proti kruté výchově a údělu služky, který jí určila matka. Na podzim roku 1938 se bez podpory rodiny vydává ze zaostalé slovenské vesnice do Bratislavy. Tady si chce splnit svůj sen: vystudovat medicínu. Annina odhodlaná povaha ovlivní i její dceru Lucii. Matčina tvrdá výchova, plná předsudků, přinese vzdor, nevěru, a nakonec i vraždu. Podaří se Lucii najít vlastní cestu?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Luciina volba. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Crazyberuska
včera

Rodiče měli těžký život, nepoznali lásku a tak jí ani neumějí předat svým dětem. K tomu těžký život v době komunistického režimu a až nezdravá láska k bratrovi dvojčeti. Kniha popisuje mnoho let jedné rodiny, problémy s režimem i problémy v rodině. Kniha mě moc neoslovila, ale kde jsem se cítila dobře, byl popis života v Drhovcích.

všech 38 komentářů

Související novinky - Luciina volba (1)

Stržená proudem a další knižní novinky (26. týden)

22.06.2025

"Bez lásky to nemá cenu," říká moje hrdinka Lucie.

Ach, být zas malou holkou, spát s bratry na peci, sbírat lesní jahůdky na mezích a navlékat je na stébla trávy!

všech 3 citátů najdete u autora

Kniha Luciina volba v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně79x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi