Amnézie přehled
Lucie Henebellová série
< 2. díl
V zuřící bouři se potácí žena s krvavým nápisem na ruce. Je naprosto zmatená a nic si nepamatuje déle než čtyři minuty. Bez jejího elektronického organizéru se jí vše po chvíli rozpadá… slova, tváře, zvuky, vzpomínky. Proč má na zápěstích stopy po provazech? Co znamenají její jizvy? Co ji pojí se šesti oběťmi, které kdosi před čtyřmi lety krutě mučil a skalpoval? Pro zkušenou policistku Lucii Henebellovou to měl být klidný večer. Místo toho ale začíná boj, který probudí démony z těch nejtemnějších hlubin.... celý text
Originální název: La mémoire fantôme, 2007
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Amnézie. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
Související novinky - Amnézie (1)
Kniha Azraelova, Paraziti a další knižní novinky (42. týden)
12.10.2025
Kniha Amnézie v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 4x |
| v Přečtených | 15x |
| v Doporučených | 1x |
| v Mé knihovně | 39x |
| v Chystám se číst | 47x |
| v Chci si koupit | 18x |
| v dalších seznamech | 1x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Franck Thilliez také napsal(a)
| 2016 | Syndrom E |
| 2019 | Krvavý anděl |
| 2021 | Pandemie |
| 2019 | Strach |
| 2017 | Smrtící DNA |

91 %
76 %
55 %

Autor opět předvádí, že thrillery psát umí — jeho schopnost budovat napětí, temnou atmosféru a pozvolna odkrývat jednotlivé vrstvy příběhu je prostě nezaměnitelná. I tentokrát dokáže vtáhnout do děje, pracuje s napětím s jistotou a některé momenty jsou vyloženě působivé, zápletka si drží solidní tempo a má několik okamžiků, které dokážou zaujmout.
Co mi ale dělalo problém, byla hlavní postava. Lucie mi dlouhodobě nesedí a ani tady se můj vztah k ní nezlepšil. Její reakce mi často přišly vyhrocené, někdy až zbytečně dramatické, a místo toho, aby mě vtahovaly do příběhu, mě spíše vytrhovaly. Mám z ní pocit, že dělá velké emoce z věcí, které by jiné postavy zvládly s nadhledem, což mi ztěžovalo se do vyšetřování opravdu ponořit.
Celkově tak pro mě kniha balancuje mezi kvalitně vystavěnou thrillerovou atmosférou a postavou, která mě zkrátka míjí. Napětí, tempo i temná tonalita fungují dobře, jen bych si přála, aby mě hlavní hrdinka bavila stejně jako samotná zápletka. Výsledkem je slušné čtení, které má nepochybně své silné stránky, ale emocionálně mě tentokrát až tak nezasáhlo.