Lovci lidí přehled
V zemi Mahdiho série
1. díl >
První díl dobrodružství Old Shatterhanda (zde samozřejmě pod jménem Kara ben Nemsí) v jeho boji proti lovcům otroků v povodí Nilu. 27-001-76
Literatura světová
Dobrodružné
Romány
Vydáno:
1976
Olympia
Originální název: Menschenjäger, 1896
Originální název: Menschenjäger, 1896
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lovci lidí. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 27 komentářůSouvisející novinky - Lovci lidí (0)
Kniha Lovci lidí v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 3x |
| v Přečtených | 390x |
| ve Čtenářské výzvě | 9x |
| v Doporučených | 19x |
| v Mé knihovně | 174x |
| v Chystám se číst | 10x |
| v Chci si koupit | 6x |
| v dalších seznamech | 3x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Afrika Egypt německá literatura pro mládež Al-Mahdí, 1845–1885 otrokářství 2. pol. 19. století Karel May, 1842-1912 dobrodružné rományKarel May také napsal(a)
| 1967 | Vinnetou I |
| 1969 | Syn lovce medvědů |
| 1970 | Pouští |
| 1971 | Divokým Kurdistánem |
| 1981 | Poklad ve Stříbrném jezeře |

88 %
74 %

Příjemně naivní egyptská on the road story z konce devatenáctého století, doby, kdy dobrodruh Kara ben Nemsí (Old Shatternand) svou chytrostí, silou, evropskými znalostmi a německou urputností řeší podél Nilu jeden problém za druhým. Naštěstí domorodci jsou sice mazaní, ale nevzdělaní, podivně umanutí a jejich pikle jsou nepochopitelně komplikované. Kara ben Nemsí s nimi jedná tvrdě i shovívavě, podobně jako dnes vychováváme nezbedná domácí zvířátka. Poučuje, léčí, vzdělává, usměrňuje, vysvětluje dokonce i postup, jak nejlépe v poušti napojit velblouda… Připadá mi podivuhodné, že dle GPT chatu autorova díla v Německu stále vycházejí v původní podobě, dokonce s ilustracemi českých autorů.
75 % (zatím 220 hodnocení s průměrem 81 %).