Líný rodič přehled

Tom Hodgkinson

Podtitul: Zaručený návod, jak být pohodovým rodičem: lenošením a nečinností k lepšímu rodičovství S nadsázkou napsaný text o výchově dětí pro všechny líné rodiče. Líný rodič = pohodový rodič = pohodové dítě. Autor v knize popisuje, co a jak dělat jinak ve výchově dětí, aby byly děti šťastné, pohodové, soběstačné a aby v rodině panovaly dobré vztahy. Své rady zakládá na obecných principech, které může každý používat ve výchově po svém. Problém vidí v tom, že rodiče do výchovy vkládají příliš mnoho práce. Radí nechat děti žít, nevnucovat jim pravidla. Nabízí rodičům řadu úvah, pomocí kterých by měli nalézt vlastní přístup k rodinnému životu a neřídit se podle úzkoprsých, uniformních souborů pravidel.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Rodina
Vydáno: 2009 , Jota
Originální název: The Idle Parent, 2006

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Líný rodič. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Peťula91
12.08.2025

(SPOILER) V knize jsem se nic nového nedozvěděla, tudíž se nemám čím inspirovat.
V pár věcech s autorem souhlasím, jinak absolutní ztráta času.
Autor veškeré finance přepočítává na množství piva a volný čas na hodiny ztrávené v posteli.
Ideálně, aby děti chodily bosy v dešti, neměly žádné hračky, nechodily na žádný kroužek a dělaly si co chtějí, resp. jen věci, které jsou zadarmo. Navíc je rodič ani nesmí před lidmi napomenout, když dělají něco špatně, protože ho tím ponižujete.
Dle autora: "Čím horší rodič, tím lepší"
Knížku pošlu o dům dál někomu, kdo ji více ocení.

všech 44 komentářů

Související novinky - Líný rodič (0)

Kniha Líný rodič v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně108x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi