Léto, kdy umřel Hikaru 1 přehled
Léto, kdy umřel Hikaru série
1. díl
V jedné zapadlé vesnici žijí dva chlapci – Jošiki a Hikaru. Jsou stejně staří a odmalička spolu tráví veškerý čas. Ale jednoho dne si Jošiki potvrdí podezření, které ho už nějakou dobu trápí: Hikaru už není Hikaru, nahradila ho jakási tajemná bytost. Navzdory tomu o něj Jošiki nechce přijít. A tak tedy dělá jakoby nic a snaží se po boku té věci, co není opravdový Hikaru, žít stejně jako dřív. Jenže ve vsi se začíná dít něco divného...... celý text
Originální název: 光が死んだ夏 1(Hikaru ga shinda natsu 1)
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Léto, kdy umřel Hikaru 1. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 7 komentářůSouvisející novinky - Léto, kdy umřel Hikaru 1 (1)
Osamělý vlk, Děti padlých bohů a další knižní novinky (44. týden)
26.10.2025
Kniha Léto, kdy umřel Hikaru 1 v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 1x |
| v dalších seznamech | 1x |

82 %
71 %
Léto, kdy umřel Hikaru 1
Yoshiki si všimne, že jeho nejlepší kamarád Hikaru, který se na nějaký čas ztratil v horách se po svém návratu změnil. Vypadá stejně. Mluví stejně. Ale není to on. Něco ho nahradilo a Yoshiki se musí rozhodnout, jestli dokáže žít po boku něčeho, co se jen tváří jako jeho nejlepší kamarád.
Tenhle příběh mě naprosto pohltil. Atmosféra je od začátku tísnivá, znepokojivá a místy trochu strašidelná. Nejde o klasický horor plný lekaček, ale o pomalé, plíživé napětí, které vám zaleze pod kůži a zůstane tam. Neustálý pocit, že je něco špatně, ale nedokážete přesně říct co.
Nejvíc mě zasáhlo vykreslení přátelství mezi Yoshiki a Hikaru, jelikož Yoshiki ví pravdu, a přesto se nedokáže jejich přátelství vzdát. Kontrast mezi lidskou blízkostí a nelidskou přítomností funguje neuvěřitelně silně.
Příběh se mi velmi líbil a zanechal ve mně spoustu nepříjemných pocitů v tom nejlepším slova smyslu. Jsem velmi zvědavá, kam se bude děj dál vyvíjet, protože potenciál této mangy je obrovský a vypadá to, že by příběh možná mohl být ještě temnější.