Ledoborec přehled

Kristina Ohlsson

August Strindberg série

Z ledových hlubin se dere temnota. Druhý díl atmosférické detektivní série. Do ospalé přímořské vesničky Hovenäset přišla bílá zima. August Strindberg je šťastnější než kdy dřív: jeho vetešnictví si vede skvěle, a navíc je čerstvě zamilovaný. Během mrazivé lednové noci však jeho idylou otřese požár, který zničí dvě chatky u moře. Jedna patřila Augustovi a druhá místnímu starousedlíkovi Axelovi. Inspektorka Maria Martinssonová se pouští do vyšetřování, které se záhy rozšíří o vraždu. Někdo skrývá smrtící tajemství… a nebezpečí hrozí Augustovi i Marii.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2023 , Kniha Zlín
Originální název: Isbrytare, 2021

Co říkají o knize uživatelé?

Kristina Ohlsson opět potvrdila své místo mezi nejlepšími autory severské krimi. Nová série s Augustem Strindbergem zaujme čtenáře vícevrstvým příběhem. Děj je propletený a napínavý, s atmosférou švédské vesnice. Mnozí čtenáři oceňují, jak autorka umí budovat napětí bez zbytečné brutality. I přes nostalgické vzpomínky na předchozí díly, je tato kniha považována za skvělé čtení. Čtenáři se těší na další pokračování a doporučují ji milovníkům psychologických detektivek. Více v komentářích.

Komu by se kniha Ledoborec mohla líbit?

• Fanoušci severské krimi
  • Čtenáři hledající napínavé příběhy
  • Milovníci atmosférických detektivek
  • Ti, kteří ocení psychologické prvky v literatuře

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ledoborec. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

LucieT
25.12.2025

Druhý díl mě bavil o něco méně, než ten první, proto ubírám jednu hvězdu - zápletka mě úplně nechytla a i policisté mi místy občas přišli až moc amatérští. Také bych délku klidně o sto stran zkrátila a nic by se nestalo. Přesto všechno se to však moc dobře čte a rovnou pokračuji třetím dílem.

všech 73 komentářů

Související novinky - Ledoborec (1)

Zahrada slibů a lží, Do ráje a další knižní novinky (38. týden)

17.09.2023

Kniha Ledoborec v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně153x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi