Láska Anny Elliotovej přehled

Anna Elliotová prostredná z troch dcér dedičného baroneta sira Waltera Elliota z Kellynch Hallu je pekná, bystrá a jemnocitná, čo sa nedá povedať o jej najbližších príbuzných, ktorí si veľmi zakladajú na svojom šľachtickom pôvode, hoci sa ocitli takmer na mizine. Anna je v rodine akousi čiernou ovcou, dovolila si totiž čosi neslýchané - zaľúbila sa do síce perspektívneho mladého muža, ale z nižšej spoločenskej vrstvy, čo bolo v tých časoch neodpustiteľné. Anna sa ocitá medzi dvoma mlynskými kameňmi - medzi povinnosťou voči rodine a láskou...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Láska Anny Elliotovej. Přihlašte se a napište ho.

Audiokniha je příjemně namluvená, to je velké plus. Příběh Anny mě ale neoslovil tolik, jako jiné příběhy od Jane Austenové. Anna mi přišla téměř svatá, většina ostatních postav měla celou řadu povahových chyb. Děj se mi zdál dost plytký.

Nečekala jsem, že se mi kniha bude tak moc líbit. Romantická linka takového typu mě nikdy moc nelákala, tuhle jsem si přečetla jen proto, že jde o dílo Austenové. A byla jsem mile překvapená jak si mě dokázala získat.
Kontakt mezi protagonisty nebyl tak častý jak jsem čekala, např. oproti Pýše a předsudku.
Kniha se převážně odehrává z nekonečných popisů míst, postav, chování a pocitů. U kohokoliv jiného by se jednalo o negativum, ale Austenová je královnou pera. Cokoliv co popisuje hltám jako hladový vlk a nemám dost. Ani jsem se nenadála a knihu jsem přečetla během pár chvil. Celý příběh, ač nebyl v ich formě, jsem silně prožívala.
Anna je jiná. Vyzrálá, pasivní a přitom poměrně vyrovnaná na svůj stav v tehdejší době. Uvědomuje si důsledky svých činů a má své emoce na uzdě, ale nijak negativně. Je přátelská a taktní, zároveň si udržuje smysl pro humor a bystrou mysl. Líbí se mi.
Související novinky - Láska Anny Elliotovej (2)
Šest sežehlých růží, Nova a další knižní novinky (17. týden)
20.04.2025
Mrtvá říše, Mrazení a další knižní novinky (18. týden)
28.04.2024
„Jak hbitě si nacházíme důvody, abychom schvalovali, co se nám hodí!“
Kniha Láska Anny Elliotovej v seznamech
v Přečtených | 1 781x |
v Mé knihovně | 674x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
láska zfilmováno 18. století romantismus anglická literatura romantika historické romance důstojníci regentská Anglie anglické rományAutorovy další knížky
2007 | ![]() |
1996 | ![]() |
2007 | ![]() |
2009 | ![]() |
2006 | ![]() |
Takové slabší dílo od mé oblíbené Jane Austen, pěkně se to četlo ale chyběla tomu jakákoliv větší hloubka.