Kytice
přehled
Nejznámější a nejoblíbenější sbírka baladických básní 19. století. Balady inspirované slovanskými i jinými pověstmi se vyznačují dějově dramatickým spádem, prostředí je ovšem vykresleno stručně, popisně... Klasické vydání Erbenových balad v edici Květy poezie.
Co říkají o knize uživatelé?
Kytice od Karla Jaromíra Erbena je nadčasovým dílem české literatury. Tato sbírka balad spojuje hororové prvky s morálním poučením. Čtenáři oceňují její dramatický jazyk a emotivní vyprávění. Erbenova schopnost zachytit lidské osudy a temné stránky charakteru zanechává silný dojem. Mnozí vzpomínají na své první setkání s těmito verši, které je provázely od dětství. Kytice je považována za poklad, který by měl znát každý, a to i přes její náročnější témata. Více v komentářích.
Komu by se kniha Kytice mohla líbit?
- Milovníci české literatury
- Čtenáři hledající hororové prvky v poezii
- Studenti a školáci
- Nostalgici vzpomínající na dětství
- Fanoušci dramatického vyprávění
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kytice. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 1077 komentářůSouvisející novinky - Kytice (4)
Náměsíčník, Ztracená koruna a další knižní novinky (48. týden)
24.11.2024
Bouřlivá doba, Mysli na mě a další knižní novinky (32. týden)
07.08.2022
150. výročí úmrtí K. J. Erbena - nové vydání Kytice
20.11.2020
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„A jak vítr zlehka věje, z kostela slyšeti pění: v kůru tam se právě pěje Krista Pána umučení. (Poklad)“
„Stáloť ji, ach, slzí mnoho, leč děkujíc Bohu za to, touže drahé tiskne děcko. Hořčeť zakusila toho: žetě velmi málo zlato, avšak dítě nade všecko! (Poklad)“
všech 15 citátů najdete u autoraKniha Kytice v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 72x |
| v Přečtených | 18 007x |
| ve Čtenářské výzvě | 2 481x |
| v Doporučených | 779x |
| v Mé knihovně | 2 846x |
| v Chystám se číst | 346x |
| v Chci si koupit | 119x |
| v dalších seznamech | 120x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
láska smrt zfilmováno pověsti národní obrození lidová slovesnost balady básně poezie česká poezieKarel Jaromír Erben také napsal(a)
| 2009 | Kytice |
| 2012 | Máj / Kytice |